DOLAR
32,3602
EURO
35,0056
ALTIN
2.325,97
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

BAYBURT MERMER SEKTÖR TEMSİLCİLERİNDEN BİLECİK’E ZİYARET

BAYBURT MERMER SEKTÖR TEMSİLCİLERİNDEN BİLECİK’E ZİYARET

 

 Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) işbirliğinde, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası ve Bilecik Mermer ve Granit Sanayicileri Derneği (BİLMERDER)’in desteğiyle düzenlenen programda, Bilecik ve Bayburt illeri mermer sektör temsilcileri bir araya geldi.

Düzenlenen program kapsamında Bayburt mermer sektör temsilcilerinden oluşan heyet, Bilecik mermer sektörü hakkında bilgi edinmek, iş görüşmelerinde bulunmak ve tecrübe paylaşımları yapmak üzere Bilecik’te çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

Bilecik’te faaliyet gösteren fabrikaları ve mermer ocaklarını ziyaret eden heyet, mermer sektörünün güncel durumu, fabrika ve ocak yapıları, makine ve teçhizat, yeni üretim teknikleri, verimlilik, tanıtım, markalaşma, Ar-Ge, pazarlama ve potansiyel projeler hakkında yerinde bilgi aldı.

Fabrika ve ocak ziyaretleri sonrasında Bilecik mermer sektör temsilcileriyle bir araya gelen heyet karşılıklı tecrübe alışverişinde bulundu. Toplantıda Bayburt heyeti tarafından Avrupa Birliği finansmanıyla hayata geçirilen Bayburt Doğal Taş Fabrikası, Bilecikli sanayicilere tanıtıldı. “Doğal Taş Sektöründe Bilgi ve Teknolojiye Dayalı Üretim Modeli Projesi” kapsamında Bayburt İl Özel İdaresi, Bayburt Belediyesi, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası, Bayburt Ziraat Odası ve Taşçılar Derneği ortaklığında kurulmuş olan fabrika hakkında sunum yapıldı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Yurdakul da, dünyada ve Bilecik’te mermer sektörü hakkında bir sunum yaparak katılımcıları bilgilendirdi.

Toplantı, Bilecik TSO Başkanı ve BEBKA Yönetim Kurulu Üyesi olan Şükrü Keskin’in iki ilde sektör temsilcilerinin yapacakları ticaret ve tecrübe paylaşımı çalışmalarının artarak devam etmesi yönündeki dilek ve temennilerine ilişkin konuşmasının ardından sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.