DOLAR
32,4815
EURO
34,8540
ALTIN
2.483,76
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
19°C
Bilecik
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C

Başkan Şahin, Tatilcilere Verdi Veriştirdi

Başkan Şahin, Tatilcilere Verdi Veriştirdi. Bilecik, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, 17 günlük tam kapanma döneminde tatil bölgelerine giden vatandaşa isyan etti.

Başkan Şahin: “18 Günlük tam kapanma sürecinde büyük şehirlerden Anadolu’ya ve özellikle de tatil yörelerine büyük insan göçü oldu. Özellikle İstanbul Türkiye’de covid-19 un en yaygın olduğu kentlerden biriydi. Böyle riskli bir kentten daha az vakanın olduğu kentlere inanılmaz bir insan akımı oldu. Kısaca risk Anadoluya ve tatil yörelerine yayıldı. Allah korusun ama özellikle gidilen tatil yörelerinde bu kadar insanın ihtiyacını karşılayacak yoğun bakım ünitesi de haklı olarak yok. Yani göç edenler aslında en büyük riski kendileri aldılar.

Bizleri hayrete düşüren ise Anadoluya ve turizm merkezlerine bu riski taşıyanlar ve gidenler varlıklı, sözüm ona aydın, kendilerini toplumun üzerinde gören toplumumuzun ayrıcalıklı gelir seviyesi yüksek insanları. Daha düne kadar alınan tedbirleri yeterli bulmayıp tam kapanalım covid-19 salgını biter diyenler şu an riski her yere taşıyanlar. Yani konuşurken başka, icraatları başka. Laf ola her şeye çözüm üretenler, çözümü sabote edenler. Tabi hal böyle olunca toplumda özellikle işçiler, tarlada çalışanlar, emekçiler küçük esnaf, kısaca çalışmak zorunda olanlar zorluğu yaşayanlar.

Tuhafiyeciler girer mi,bir kaç tür mal satanlardan hangileri girer girmez, bürokrasinin iki dudağında bunun mücadelesini verecek. Tartışmalar yaşanacak kapat ceza yersin, göster evrakını esnafla-polis-jandarma kısaca bürokrasi arasında huzursuzluklar olacak. O yüzden çok dikkatli olmamız gereken bir durumlar karşı karşıyayız. Yasakları uygulayan bürokrasi çok dikkatli olmalı. Evde öğrencinin ihtiyaç duyduğu kırtasiyeyi temin edeceği esnafa, bilgisayarını tamir ettirmek zorunda olan öğrencinin açtıracağı bilgi işlemciye vb esnafa,vatandaşa karşı çok hassas olmalıyız.

E-devlette yoğunluktan yaşanan sorunlar vatandaşa yansımamalı. Sonuçta tam kapanma halka anlayışla uygulanacak bir tedbir. Bunu kesinlikle zulme dönüştürmemek gerekir. Bodrum’da, Marmaris’te, tatil yörelerinde keyif yapanlar asıl covid-19 un yayılma sebebi iken burada çalışmak, işini görmek zorunda olan vatandaşa, esnafa tedbirleri gevşetmeden ama gerekli hoşgörüyü sağlayarak 18 günü tamamlayalım. Yoksa vatandaşla gerilim hepimize zarar verir.

Osmaneli Belediyesi olarak tam kapanmada 24 saat halkımızın hizmetindeyiz. Emniyet ve Jandarmamız ve bürokrasimizde aynı hizmetin içinde, bürokraside aynı. Şu süreçleri inşallah en az ceza ve en az tartışma ile geçelim. Ama unutmayalım İstanbul ,Ankara başta olmak üzere Anadoluya ve tatil yörelerine gidenler toplumda büyük tepkiye neden oldular. Covid-19 zengin-fakir, aydın, bilmiş, entel dinlemiyor.

Covid-19 salgınını önlemek için yapılan tam kapanmayı sabote eden, entelleri, aydınları, kendini toplumun üzerinde gören entelleri, 18 günlük tatilcileri kınıyoruz, Artık onların önerilerini, akıl vermelerini dinlemek bile istemiyoruz. Unutmayalım ki Kurtuluş savaşını istemeyen içimizde hainler vardı. Bugünde terör örgütleriyle hareket edenler, emperyalist ülkelere destek olan, Ermeni katliamı var diyecek kadar vatanını satan hainleri hepimiz biliyoruz. Covid-19 tedbirlerini de sabote eden, salgını Anadoluya, Başka illere taşıma sorumsuzluğunu gösterenleri kınıyor, Allah’a havale ediyoruz.”

YMM Münür Şahin
Osmaneli Belediye Başkanı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.