DOLAR
32,5430
EURO
34,8241
ALTIN
2.427,19
BIST
9.710,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C

BAŞBAKANIMIZ AHMET DAVUTOĞLU’NDAN BİLECİK İÇİN MÜJDELER

BAŞBAKANIMIZ AHMET DAVUTOĞLU’NDAN BİLECİK İÇİN MÜJDELER
Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve AK Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, bu yıl 733.’sü gerçekleştirilen Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri dolayısıyla geldiği Bilecik’te, şehrimiz için müjdeler verdi.
Söğüt’teki programın ardından Bilecik Belediyesi’ne bir ziyaret gerçekleştirilen Başbakan Davutoğlu, Belediye Başkanı Selim Yağcı, birim müdürleri ve vatandaşlar tarafından çiçeklerle karşılandı.
Bilecik Belediyesi Zabıta Tören Mangası’na selam vererek, belediye binasına giren Başbakan Davutoğlu’na, Belediye Başkanı Selim Yağcı belediye çalışmaları ve yeni projeler hakkında bilgi verdi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, ziyaretleri dolayısıyla teşekkür eden Belediye Başkanı Selim Yağcı, Davutoğlu’na, üzerinde Osmanlı Arması bulunan tabak ve çeşitli hediyeler taktim etti.
BAŞBAKAN DAVUTOĞLU YENİŞEHİR YOLU İÇİN TALİMAT VERDİ
Ziyaretinde, Bilecik’in çok yakından takip ettiği iki önemli proje hakkında bilgi aldığını sözlerine ekleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, şunları söyledi:
”Bu konuda Ulaştırma Bakanımızı talimatlandırdık. Birisi Bilecik’te hızlı tren istasyonu hattın çevre yoluyla irtibatının sağlanması. En kısa zamanda programa bu proje alınacak ve İnşallah gelecek sene Söğüt şenliğine geldiğimizde bu tamamlanmış olacak. Yine uzun zamandır Bileciklilerin takip ettiğini bildiğim Bilecik Yenişehir yolunun hukuki bazı yasa sorunları çıkmıştı. Onun da bir an önce tamamlanması için gerekli talimatları verdik gerekli ihaleye çıkılacak. Birkaç gün içerisinde en kısa zamanda Bilecik Yenişehir hattı da tamamlanmış olacak. Dolasıyla gelerek sadece tarihi ziyaret etmiş olmadık sadece Şeyh Edebali’ye Ertuğrul Gazi’ye manevi borcumuzu ifade etmekle kalmadık. Bilecik’imizle ilgili sorunları da dinleyip bu sorunlarla ilgili adımları süratle atılması talimatlarını verdim. Allah bu topraklarda her zaman ebediyen bu değerlerin yaşamasını nasip eylesin. İstiklal harbinin hemen öncesi burada işgal gibi işgalini bize göstermesin kuruluşun ve kurtuluşun beşiği olan Bilecik’in taşıdığı bütün değerleri de korumayı nasip etsin diyorum ve teşekkür ediyorum.
1299 ULUÇINAR PROJESİNE TAM DESTEK
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı tarafından kendisine Bilecik için gerçekleştirilecek olan yeni projeler hakkında da müjdeler verdi.
Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın Bilecik için hazırladığı ve hakkında Başbakan Davutoğlu’na bilgi verdiği 1299 Uluçınar Projesi, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından beğeniyle karşılandı. Projenin Bilecik’e kazandırılması gerektiğini belirten Başbakan Ahmet Davutoğlu, çalışmanın, Bilecik’e yakışır bir şekilde yapılması için gerekli desteği doğrudan vereceklerini kaydetti.
Karasu Vadisi üzerine, sosyal yaşamın merkezi haline gelecek olan Uluçınar Projesi içerisinde; Osmanlı Evleri, Minyatürk Maketleri, Üzüm Bağları, Gondol ile gezilebilecek Kanallar, Osmanlı Çadırları, Etkinlik alanları, tarihimizden bu yana gelen spor aktiviteleri ve Seyir Terasları ile gözde mekanlardan biri olacak.
BAŞBAKAN DAVUTOĞLU’NDAN BİLECİK TURİZMİ İÇİN MÜJDELER
Bilecik’in turizmi için de büyük müjdeler veren Başbakan Ahmet Davutoğlu, şehrin turizmine ilişkin konular hakkında gerekli yerlerle konuştuklarını belirterek, şunları söyledi:
”Biraz önce valimizle, belediye başkanımızla ve arkadaşlarımızla konuştuk. Dursun Fakih, Şeyh Edebali ve Ertuğrulgazi arasındaki bölgenin tümünü bir tarih havzasına dönüştürmek, ayrıca buradan, Yenişehir’den, Bursa’dan İznik’e olan havzayı da bir Osmanlı tarih havzası ile birlikte entegre bir proje halinde hem iç turizme hem dış turizme açacak adımlar atmak kararındayız. Çünkü bu dağlar, bu tepeler 600 yıl süren bir imparatorluğun bir tohumunun atıldığı tepeler. Her bir vatandaşımızın genç neslimizin bu topraklara gelerek bu hatıraları taşıması bizim için önem taşır. Dolasıyla hem Söğüt’te Ertuğrul Gazi’nin huzurunda ve şimdi de Şeyh Edebali’nin huzurunda bunu dile getirirken bu havzanın bütün dünyanın ilgisini çekecek nitelikte bir kültür havzası içine dönüşmek için de gerekli olan ne varsa yapılacak.”
Bilecik Belediyesi’ndeki ziyaretin ardından Şeyh Edebali Türbesi’ne giden Başbakan Ahmet Davutoğlu, burada Bilecik Belediyesi Arkeolog Umut Özdemir’ten türbe hakkında bilgi alarak, dua etti.

DSC_5695

DSC_5700

DSC_5702

DSC_5718

DSC_5719

DSC_5734

DSC_5756

DSC_5814

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.