DOLAR
32,3666
EURO
34,9608
ALTIN
2.325,60
BIST
9.125,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

BAKAN YARDIMCISINDAN, BİLECİK VE BİLECİK BELEDİYESİ’NE ÖVGÜLER

Bilecik ziyaretleri kapsamında Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’yı ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Bilecik’in 12 yıl öncesine göre çok geliştiğini belirterek, “Bilecik’e vefa borcumuz var. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da desteklerimiz sürecektir” dedi.

Bilecik ve Bilecik Belediyesi çalışmaları hakkında Balta’ya bilgi veren Başkan Selim Yağcı, ”Bilecik’i; taşı mermer, toprağı seramik, yaprağı ipek; kuruluşun ve kurtuluşun beşiği, Şeyh Edebali diyarı ve Osmangazi ile Ertuğrulgazi’nin sancağı şehir” ifadeleriyle tanıtıyoruz” şeklinde konuşmasına başladı.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta’yı Bilecik’te ağırlamaktan dolayı büyük bir mutluluk yaşadıklarını belirten Başkanımız, kendisine teşekkür etti.

“HAYAL DENİLEN PROJELERİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

BaşkanımızSelim Yağcı, Bilecik için hayal denilen projeleri birbir gerçekleştirdiklerini belirterek, şehrin tarihi, doğal özellikleri ve yer altı zenginlikleri hakkında bilgi verdi.

Bilecik’in, mermer ve seramik rezervleri konusunda Türkiye’nin çok önde gelen illerinden birisi olduğuğu dile getiren Başkanımız Selim Yağcı, şunları söyledi:

”Bilecik’in, Kuruluşun ve kurtuluşun beşiği olarak tanıtıyoruz ama günümüz şehirciliği anlamında 10-12 yıl öncesine baktığımızda oldukça zaman kaybedilmiş. Özellik ve güzelliklerini çok fazla gündeme getirememiş olan şehirlerden birisi. Büyükşehirler arasında kalmış şehirlerden birisi. Büyükşehirler bu zamana kadar bizim imkanlarımızı sormuşlar hem soymuşlar ama bugün büyük şehirler hem doldular, hem taştılar. Biz kendimize ait olan özellik ve güzellikleri iyi değerlendirerek, güzel konseptler oluşturarak İnşallah bu büyük şehirlerdeki birikimleri de kullanarak bir yapılaşma içerisindeyiz. Biz Bilecik’te 11 yıllık belediyecilik süremiz içerisinde genel idare bazında da baktığımızda, şehrimizin hayal denilen tüm projelerini gerçekleştirdik. İnşallah geçmiş dönemde Bilecik’in siyaset gündeminde olan birçok konuyu bugün gerçekleştiren bir siyasi iktidarın mensubu olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

”10 YILLIK HİZMET SÜRESİNDE BİRÇOK ÇALIŞMA GERÇEKLEŞTİRDİK”

10 yıllık hizmet süresinde şehir için birçok çalışma gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkanımız Selim Yağcı, şöyle devam etti:

”Belediyecilik anlamında baktığımızda; biz geldiğimizde 3,5 milyon geliri olan 28 milyon borcu olan bir belediyeyi aldık. Ruhsal doku noktasında da ciddi zaafiyetleri vardı. Ama geçen 10 yıllık süreç içerisinde başta şehirin alt yapısı olmak üzere, Türkiye’nin en sağlıklı alt yapısı olan şehirlerinden birisi haline getirdik. Bugün Bilecik’in hangi sokağına giderseniz, halkımıza sözümüz vardı; ‘2014’e geldiğimizde adım attığınız her yer sıcak asfalt ve parke olacak’ dedik. Arkadaşlarımızla el ele vererek bu noktaya getirdik. Bu zaman kadar biz Bilecik’te şehircilik adına olan şehir dokusunu güçlendirme ve eksiklikleri giderme noktasında çabalar harcadık ve bir noktaya getirdik.Artık yeni dönemde vizyonumuz, planımız, projemiz yeni şehir dokusunu oluşturmak. Şehirin genişleme alanlarını tespit edip, geleceğe hazırlama noktasında hamleleri yapmayı arzu ediyoruz.”

Bilecik Belediyesi’nin çevreci belediye anlamındaki hizmetleri hakkında da bilgi veren Başkanımız, Atık Su Arıtma Tesisi’nin kısa bir süre sonra hizmete geçeceğini belirterek, gerçekleştirecekleri, Katı Atık Bertaraf Tesisi ile de Bilecik’in çevreci bir belediye olma özelliğini elinde bulunduracağını kaydetti.

 

“BİLECİK EN AZ BOZULAN İLLERDEN BİRİ”

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, ise Başkanımız Selim Yağcı’nın konuşmasının ardından yaptığı açıklamada, Bilecik’in küçük bir il olmasına rağmen, ekonomisi ve doğal özellikleri gibi noktalardan öne çıktığını belirterek, şehrin ilçeleriyle birlikte en az bozulan illerden biri olduğunu belirtti.  Bilecik’te gerçekleştirdiği ziyaretlerden izlenimlerini anlattı.

Bilecik ve ilçe belediye başkanları ile yaptığı görüşmelerde olumlu birçok noktayı yakaladığına dikkati çeken Bakan Yardımcısı Balta, ise şunları söyledi:

”Bizler de şu saate kadar Bilecik’te çok olumlu gelişmeler olduğunu gördük. Bunun yanında da şu saate kadar görüştüğümüz belediye başkanlarımızla onların da heyecan dolu olduğunu onların da şehirlerine hakim olduklarını, şehirlerinin etrafındaki metropollerle, oradan nasıl faydalanmak gerektiğini, onları düşünmeleri bile Bilecik’in geleceği açısından çok olumlu bir düşünce. Sayın başkanımızla şimdi değil, daha önceden beri tanışıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak bizlerle sürekli irtibatta. Bizler de elimizden geldiğince yardımlar yaptık Bilecik’e. Elbette ki Bilecik’e vefa borcumuz var. Kaldı ki ecdadımızın kokusunun en yoğun olduğu şehirlerden biri Bilecik.Osmaneli ilçemizde o tarihi dokuyu gördüm. Bunun yanında Osmaneli’nin doğa güzelliklerini, yerel yiyecekleri de önemli. Bilecik bu büyük metropol illerin tam ortasında bir merkezde kalıyor. Bilecik ve ilçeleri şehircilik anlamında da en az bozulan illerden biri. Doğal güzellikleri, tarihi güzellikleri var. En önemlisi insan yapısı. Çok güzel bir insan yapısı var; güler yüzlü, misafirperver. Ulaşımı rahat.” ifadelerini kullandı.

BİLECİK BİRÇOK NOKTADAN AVANTAJLI BİR ŞEHİR”

Bilecik’in birçok noktadan avantajlı bir şehir olduğunu belirterek, şehre yapılacak yatırımların önemli olacağını kaydetti.

Metropellerin sıkıntılarına karşı Bilecik’in avantajlarını sıralayan Bakan Yardımcısı Balta, Bilecik’in hem turizm hem de sanayi açısından önemli kentlerden biri haline geleceğini belirterek, şöyle devam etti:

”Metropoller imar açısından, şehirleşme açısından daha fazla bozulan, çarpık kentleşmenin olduğu yerler. Büyük şehirlerde yaşamak çok zor. Sadece trafiğe takılmak bile insanlar için çok büyük bir eziyet. Esasında burasının en önemli geleceği turizmde. Haftasonları o büyük şehirlerde bunalmış olan insanlar ulaşım rahatlığı ile birlikte doğa güzellikleri, tarihi ve buradaki güzellikleri görmek hatta burada bir kahvaltı yapmak için bile insanlar buraya gelebilirler. Ama özelllikle turizm alt yapısını çok iyi oluşturmak lazım. Ama belediye başkanlarımız bir anda bu işe girmezler. Önce çevresel sorunları hallederler. Şimdi turizmi konuşuyorlar. En önemli şeylerden birisi bu. Temiz olmazsa turist bir daha gelmez. Şu anda ilçelerimizde bile kanalizasyonunu, atık su arıtma tesisini yapmış. Artık alt yapıyı tamamlamış. Şimdi de butik evler, oteller yapmayı planlıyor. Bu Bilecik için çok önemli bir olay.”

Belediye Başkanımızdan övgüyle söz eden Bakan Yardımcısı Balta, ”Belediye başkanımızın da tecrübesi var. Zaten şehrin fotoğrafını çekmiş, eksiklerini ortaya çıkarmış. Onların üzerine inatla gidiyor, çözmeye çalışıyor. Bunun yanında özellikle yeraltı zenginlikleri açısından da, madencilik açısından da çok zengin bir şehir. Altı adet organize sanayi bölgesi olan. Yollarımız da yapıldı bununla birlikte inşallah bu bölgelere yatırım yapacaklar da artacak. Çünkü metropollerde sanayi kuruluşları şehirin içinde kaldı ve uzaklaşmak istiyor. Elbette ki bu bölgelerdeki organize sanayi bölgelerine gelecekler. Aynı zamanda burada fiyatların diğer metropollere göre düşük olması yatırımcı için cazibe merkezi konumunda. Hem yatırım hem turizm yönünden burası kalkınacak.

Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Bilecik’teki maden ocaklarının çevreye olan etkisi hakkında ise iş adamlarına değer verdikleri gibi, çevrenin korunması noktasında yapılan eksikliklerin de takipçisi olduklarını belirtti.

Çevrenin insanlığı bir miras olduğunu vurgulayan Balta, ”Bu mirası gelecek nesillere fotoğrafını değil, koruyarak aslını teslim edelim. Bozmadan teslim edebilirsek bizim en büyük zenginliğimiz bu.” dedi.

Konuşmaların ardından Başkanımız Selim Yağcı, Bakan Yardımcısı Muhammet Balta’ya seramik işlemeli tablo ve kahve takımı hediye etti.

DSC_1161 DSC_1181 DSC_1206 DSC_1217 DSC_1242

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.