DOLAR
32,5496
EURO
34,9189
ALTIN
2.424,57
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

BAHARÖZÜ KÖY STATÜSÜNE KAVUŞUYOR

BAHARÖZÜ KÖY STATÜSÜNE KAVUŞUYOR

Bozüyük Belediyesi tarafından geleneksel hale gelen ve bu yıl 5.’si düzenlenen Mahalle İftarları Baharözü İftar Programı ile devam etti.

İftar öncesinde program alanına gelen Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, tüm masaları dolaşarak Baharözü sakinlerine hayırlı ramazanlar diledi. Besmele ilahi gurubunun seslendirdiği ilahilerin ardından ezanın okunması ile hep birlikte dualar eşliğinde oruçlar açıldı. İftar yemeğinin ardından konuşan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Baharözü’nün köy statüsüne kavuşacağını böylelikle sorunların çözüleceğini söyledi. Kendisinden önceki yönetimlerin bu konuda kalem bile oynatmadığını savunan Başkan Bakıcı, Baharözü’ne ayrıca taziye evi yapılacağının müjdesini de verdi.

“Maalesef buradaki imar planını çözemiyoruz”

Başkan Bakıcı konuşmasında “Biz her mahallemizde iftar programları yapıyoruz. Burası da baktığımız zaman Çarşı Mahalle’ye bağlı ama Çarşı Mahalle ile pek ilişkisi olmayan mahallemizin en uç kısmında olan bir yerleşke. Ben 2013’te Başkan vekili 2014 yılında ise seçilerek yönetime gelmiş olan bir Belediye Başkanı olarak 4 yılı aşkın süredir buranın imar planı ile uğraşarak çözmeye çalışıyorum. Ama ne yazık ki çok uğraş vermemize rağmen imar planını burada çözemiyoruz. Geçtiğimiz 2 ay öncesinde Sayın Valimizle beraber bir görüşme yaparak burasını ayrı bir köy statüsüne dönüştürme kararı aldığımızı söylemek istiyorum. Burada ayrı bir muhtarlık olacak. Bozüyük mücavir alan sınırları içerisinde nasıl Kandilli, Karaağaç, Kovalıca ve Poyra Köyleri oluyorsa artık burası da Baharözü Köyü olarak adlandırılacak.

“Köy statüsü kazandığınızda tüm sorunlar çözülecek”

Neden böyle bir karar aldığımı soracak olursanız İçköy’e imar planı getirdik. İmar planı getirdikten sonra devletin getirmiş olduğu yasaya göre %40 dediğimiz 18 uygulamasını getirdik. Birçok vatandaşımızla sorun yaşıyoruz. Çünkü sorunun ne olduğunu anlatabilmek ve çözebilmek için maalesef ki en üstteki vatandaşımıza bu bilgileri sağlıklı olarak ulaştıramıyoruz. Köy yaparak hizmet gelmiyor anlamında düşünülmesin. Bu gün Poyra Köyü’ne de Bozüyük Belediyesi olarak kaldırım taşı veya herhangi bir hizmet gidiyorsa yine burası da aynı belediyeden hizmet alacak. Mahalleye dahil ettiğimiz zaman burası ile ilgili olarak maalesef ki irtibatlaşma ve yapılaşmalarla ilgili olarak yine sıkıntılarımız en üst seviyede olacak. Ama köy statüsü haline getirdiğimizde yine imarda herhangi bir sıkıntı olmaksızın bu sorunlar çözülecek.

“İmar Barışından yararlanın”

Geçtiğimiz 3 ay öncesinde Sayın Başbakanımız bir imar barışı kanunu açıkladı. 2004 yılından bu yana 14 yıl sonra yine imar barışı geldi. Ekim ayının sonuna kadar burada yaşayan herkes mevcut evlerinin resmiyet kazanması ile ilgili olarak Bozüyük Belediyesi’ne müracaat edecekler. Buradaki evlerin elektrik, su ve altyapı bağlantıları ile farklı bir yapının yapılması ile ilgili olarak tüm evler resmiyet kazanmış olacak.

Şunun iyi bilinmesi gerekiyor. Bizler öncelikle Müslüman kardeşleriz. Herkesin siyasi görüşü farklı olabilir. Biz şunu söylüyoruz ki bu bayrağın altında hepimiz bu topraklarda bir gün ömrümüzü tamamlayacağız. Bir sürü evladımız bu vatan için hizmet veriyor. O yüzden yaşayan herkesin şunu iyi bilmesi gerekiyor. Bir hizmet getirilecekse bunun ne olduğuna ne kadar olacağına sizler karar vereceksiniz.

“Benden önceki yönetimler kalem bile oynatmadı”

Benden önce 2 dönem CHP, 3 dönem MHP 1 tane kalem bile oynatmamışken ben 4 yıldır buranın imar çalışması için 200 milyarı aşkın para harcadım. Harcamaya da devam ediyorum. Ama çözemiyorum. Şunun bilinmesini istiyorum, bana kırgın olduğunuz kadar bende maalesef buradaki sakinlerime kırgınlığım var. Ne olursa olsun şunu söyledik; siyasi görüşünüz farklı olabilir, ama sempatizanlık noktasında eğer ki birilerine destek verecekseniz o vatandaşların buraya hizmet getiremeyeceğini herkesin bilmesi gerekiyor. Sadece bir kesime hizmet edecek olan o parti buraya gelip de hiçbir zaman hizmet edemez. Hiçbir zamanda burada bulunamayacağını bilmesi gerekiyor. Ne olursa olsun bizler, hepimiz bu Türk Bayrağının altında yaşıyoruz. Yaşamaya da devam edeceğiz. Tüm güvenlik güçlerimizle aynı sofrada oturuyoruz, aynı sofradan kalkıyoruz, aynı yemeği yiyoruz. Sizlerde bu gün buraya kadar geldiniz. Hepinizden Allah razı olsun” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.