DOLAR
32,5615
EURO
34,9979
ALTIN
2.435,97
BIST
9.778,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C

AYM Üyesi Yıldırım’a Münür Şahin’den Tepki

AYM Üyesi Yıldırım’a Münür Şahin’den Tepki. Dün akşam saatlerinde sosyal medya üzerinden Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım’ın AYM resminin altına “ışıklar yanıyor” paylaşmasına tepkiler çığ gibi büyüdü. Bu kez Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, AYM Üyesi Yıldırım’ın paylaşımı ile ilgili ajanslara açıklama geçti.

Osmaneli Belediye Bakanı Münür Şahin, açıklamasında: Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım, twitter hesabından Türkiye’yi ayağa kaldıran “ışıklar yanıyor” mesajı ile Anayasa Mahkeme binasının fotoğrafını paylaştı.Geçmişte darbeler döneminde halka darbe hazırlığı imajı veren bir türde mesajları,Anayasa Mahkemesinin bir üyesinin,geçmişe özlem duyan bu hareketini kınıyoruz.Bu açıklama sıradan bir açıklama değil ve özürle geçiştirilemeyecek kadar zamanlaması çok rastlantı değildir..Bu mesaj yine kendini seçilmişlerin üzerinde gören,aydın geçinen, kendini halkın iradesinin üzerinde görenlerin açığa çıkmış düşüncesidir.

15.Temmuz gecesi halkın yanında olan gerçek hukukçular FETÖ terör örgütüne karşı Türk halkının ve demokrasinin yanında yer almıştır.Her meslekte olduğu gibi hala bu darbeci kafada kişilerin kurumlarımızın içinde yer aldığını bir kez daha gördük.Vatansever hukukçular mesleğe de zarar veren bu tarz kişileri mutlaka içlerinden ayıklayacaklardır.

Türkiye’nin birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğu bugünlerde seçimle yönetime gelen Cumhurbaşkanımızı ve milletvekillerimizi ve hükumetimizi yıpratacak, otoriteyi sarsacak ve ülkemizde yönetim boşluğu havası var ortamını yaratmak isteyenlerin yine sahne aldığını görüyoruz. Son dönemlerde Anayasa Mahkemesinin tartışılan ve seçilmiş hükumeti karşısına alan karaları, felaket tellalcılarının tv lerde yaratmaya çalıştıkları erken seçim dedikoduları,
ekonomi üzerinden yaptıkları yorumlar tesadüf değildir.

Türkiye Doğu Akdenizde, Egede, Libyada, Irakta, Suriyede, Azerbeycanda, Filistinde, Somalide, Katarda vb ülkelerde uyguladığı bağımsız politikalarla emperyalizmin çıkarlarına, olup bittilerine karşı çıkmaktadır. Teröre direk destek veren, sınırlarımız kıyısında terör devleti kurmak isteyenlere karşı duruşumuz bellidir. Doğal kaynaklarımızı denizlerde de keşfetmeye ve ekonomik değeri çok yüksek rezervleri kendi olanaklarımız ile bulmaya başladık. Her gün güçlenen Türkiye ve onun Cumhurbaşkanı Lideri Recep Tayyip Erdoğan ve hükumeti emperyalizmin artık hedefidir. Allah bize yeter diyerek bağımsız politikalar uygulamaya, ülkemizin çıkarlarını korumaya, teröre ülkemizde ve sınırlarımıza yakın bölgelerde izin vermemeye kararlıyız.

Türkiye’nin geleceği için çok kritik günlerden geçtiğimiz bu günlerde önce AYM Başkanı ve diğer AYM üyeleri örnek duruş göstermelidir. AYM üyesi olmuş kişilerden devlet adabı, yargıç ağırlığı ve ciddiyeti beklemek hakkımızdır. Bu imalı ifadenin ne demek olduğunu Türk halkı biliyor. Türkiye’nin demokrasiyi korumakla görevli kurumları görevlerinin başındadır. Demokrasimiz her türlü tehditten daha güçlüdür. Demokrasimizi koruma konusunda kararlılığımız kesindir. Milletimiz adına demokrasimizi korumaya Türk halkı yeminlidir.

“1075 yılından günümüze Türk kenti Osmaneli” her gece ışıklar içinde,ertesi güne hazırlanmaktadır. Devlet, Bayrak, Millet, Vatan için Osmaneli halkı her göreve hazırdır.

Saygı ve sevgilerimle,
Ymm Münür Şahin
Osmaneli Belediye Başkanı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.