DOLAR
32,3715
EURO
35,0331
ALTIN
2.324,05
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

ATIL HALDEN TATİL KÖYÜ STANDARDINDA BİR TESİSE DÖNÜŞTÜ

Atıl Halden Tatil Köyü Standardında Bir Tesise Dönüştü

Bilecik’in Osmaneli İlçesinde ve ilçe merkezine 8 km uzaklıkta bulunan tarih boyu şifa dağıtmış olan İçmeler, tatil köyü standardında bir tesise dönüştü.

Tarih boyu şifa dağıtmış olan İçmeler, Osmaneli’de çok uzun yıllar tesis olarak hizmet vermiş ancak 1999 yılında gerçekleşen depremin etkisiyle tahribat görmüş, o günden bu yana atıl kaldı.

Geleneksel görüşe göre, Emeviler İstanbul’u fethe giderken bu alanda askerler yorgunluklarını gidermek, yaralarını ve hastalıklarını tedavi etmek için Allah’ın bahşettiği şifalı sulardan yararlanmışlar ve hastalıklarına şifa olduklarını ifade etmişlerdir.

Prof. Dr. Yunus Söylet İçmeler Tesisi, Osmaneli Belediyesi ve İstanbul Üniversitesi ortaklığında, Bursa-Eskişehir-Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) desteği ile “Ver Elini Osmaneli” projesi kapsamında, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in gayretleriyle yeniden tesis olarak halkın kullanımına hazır hâle getirildi.

7 akademisyenin bilimsel çalışmalarıyla şifalı olduğu kanıtlandı

Bir kalkınma projesi olarak hayata geçirilen Osmaneli Belediyesi Prof. Dr. Yunus Söylet İçmeler Tesisi sularının, başta İstanbul Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet olmak üzere İstanbul Üniversitesi’nden toplam 7 akademisyenin bilimsel çalışmalarıyla şifalı olduğu kanıtlandı.

Atıl haldeki alan BEBKA kalkınma ajansından sağlanan destekler ve İstanbul Üniversitesi’nin değerli akademisyenlerinin büyük katkıları ile yeniden inşa edilerek, tatil köyü standardında bir tesise dönüştü. Tesise İstanbul Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet’in ismi verildi.

İstanbul Üniversitesi tarafından içmeler kaynak suyunun mikrobiyolojik, kimyasal, fiziksel ve ağır metal analizleri ve dört mevsim takibi yapılmış, su numuneleri alınmış, bu numunelerin analizi sonucunda İçmeler suyunun böbrek, mide, safra kesesi ve çeşitli deri hastalıklarına iyi geldiği tespit edildi.

Osmaneli Belediyesi Prof. Dr. Yunus Söylet İçmeler Tesisi, 100 yatak kapasitesine sahip, yöresel satış mağazaları, ATV parkur alanları, orman içi yürüyüş rotaları, piknik alanları ve yol kenarı yemek ve dinlenme alanları ile ilgi odağı oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.