DOLAR
32,3674
EURO
34,9625
ALTIN
2.325,24
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Aşagıköy Karantinaya Alındı

Aşagıköy Karantinaya Alındı. Bilecik’te hangi köy karantinaya alındı?  Aşağıköy’de ikamet eden vatandaşlar karantinaya alındıklarını belirttiler. Bilecik’in merkez ilçesine bağlı Aşağıköy köyü karantinaya alındı mı? Aşağıköy girişine polis barikatları çekilerek, köye giriş çıkışlar kontrollü olarak sağlanıyor.

Aşağıköy Köyü ayın 19’una kadar karantinaya alındı.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın basın açıklamasında yayınladığı ilk verilere göre, Bilecik’te 5 olan vaka sayısı ardından 16’ya yükselmişti.

Edinilen bilgilere göre, Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen planlı çalışma süreci kapsamında yeni tip koronavirüs (COVID-19) operasyon merkezi kararları doğrultusunda, koronavirüs belirtileri gösteren vatandaşların testleri yapılıyor. Test sonucu pozitif çıkan hastalar tedavi altına alınıyor. Daha sonra test sonucu pozitif çıkan vatandaşların yakın temas halinde olduğu kişiler tek tek tespit edilip, bu kişilere test yapılıyor. Test sonuçlarının pozitif çıkması halinde süreç aynı şekilde ilerliyor. Yine yakın temas halinde olduğu çevre tek tek tespit ediliyor  tekrar test yapılıyor. Bu süre zarfında test sonuçları belli olana kadar vatandaşların kendi evlerinde kalarak 14 gün karantina kuralına uyarak kendilerini izole etmeleri gerekiyor.

Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü başta İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Kadir Serkan Keskin ve yeni tip koronavirüs (COVID-19) operasyon merkezindeki ilgililer tarafından en ince ayrıntısına kadar süreç takip ediliyor. Sağlık çalışanlarının ne derece yoğun çalıştıklarını buradan çıkartabilirsiniz.

Aşağıköy’de belirtileri tespit edilen iki vakanın test sonuçlarının pozitif çıkmasının ardından, pozitif vakaların yakın temas halinde oldukları kişiler tek tek tespit edilip bu kişilere test yapılıyor. Test yapılan kişiler daha önce nasıl başka illerde yurtlarda misafir edildi iseler ki buna 14 gün karantinası deniyor. Kendi evlerinde 14 gün boyunca test sonuçları çıkana kadar kendilerini izole ediyor.

Bu kapsamda yapılan çalışmalar neticesinde, Aşağıköy köyünde test sonucu pozitif çıkan çiftin çocuklarına da test yapıldığı ve çocuklarının test sonuçlarının da pozitif çıkması üzerine yakın temas halinde bulunduğu kişilerin tek tek belirlenerek onların da testlerinin yapılacağı öğrenildi. Yeni testi yapılacak kişiler yine 14 gün boyunca karantinasında kendilerini izole edecek. Bu akşam saatlerinde Aşağıköy karantinaya alınırken, giriş çıkışlara polis barikatları konulduğu ve giriş çıkışların kontrollü olarak yapıldığı öğrenildi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın üzerinde sıklıkla durduğu virüsün gücünü temastan aldığı ve sosyal mesafenin ne derece önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkmış oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.