DOLAR
32,5952
EURO
34,7918
ALTIN
2.497,68
BIST
9.454,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Arduino ile Uygulamalı Kodlama Eğitimi

Arduino ile Uygulamalı Kodlama Eğitimi. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi bünyesinde geçtiğimiz yıl başlayan kodlama eğitimlerine bir yenisi ekleniyor.

Endüstriye Dayalı Mesleki Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (EDMEM), kullanıcıların kendi interaktif projelerini geliştirmelerine imkân tanıyan, açık kaynak kodlu elektronik platform olan ‘Arduino’ eğitimine başlıyor.

‘Herkes için Arduino ile Uygulamalı Kodlama Eğitimi’ adıyla verilecek eğitimde, elektronik sensör ve ekipmanlarla Arduino projeleri geliştirilerek hem sensör ve ekipmanların görevleri uygulamalı olarak anlatılacak hem de öğrenilen kodlama becerileri geliştirilecek.

Tüm meslek gruplarından kursiyerlere açık olacak eğitimde, kodlamanın ne olduğu, algoritma mantığı, programlamanın temelleri ve temel kontrol yapıları gibi konularda detaylı bilgiler verilecek. Son başvuru tarihi 28 Şubat olan kursla ilgili detaylı bilgiye BŞEÜ EDMEM’in internet sitesinden ulaşılabilir.

 

Arduino Nedir?

Arduino, kullanımı kolay donanım ve yazılıma dayanan açık kaynaklı bir elektronik platformdur.

Karttaki mikro denetleyiciye bir dizi talimat göndererek kartınıza ne yapacağını söyleyebilirsiniz. Bunu yapmak için Arduino programlama dilini ve Arduino Yazılımını işleme dayalı olarak kullanabilirsiniz.

Karttaki mikro denetleyiciye bir dizi talimat göndererek kartınıza ne yapacağını söyleyebilirsiniz.

Açık kaynaklı Arduino Yazılımı (IDE) kod yazmayı ve panoya yüklemeyi kolaylaştırır. Arduino robotik ürünleri Windows, Mac OS X ve Linux üzerinde çalışır. Ortam Java ile yazılmıştır ve İşleme ve diğer açık kaynaklı yazılımlara dayanmaktadır. Bu yazılım herhangi bir Arduino kartı ile kullanılabilir.

Basit ve erişilebilir kullanıcı deneyimi sayesinde Arduino binlerce farklı proje ve uygulamada kullanılmıştır. Arduino yazılımı yeni başlayanlar için kullanımı kolaydır, ancak ileri düzey kullanıcılar için yeterince esnektir. Mac, Windows ve Linux üzerinde çalışır.

Öğretmenler ve öğrenciler bunu düşük maliyetli bilimsel araçlar oluşturmak, kimya ve fizik prensiplerini kanıtlamak, programlama ve robotik projeler geliştirmek için kullanabilir.

Arduino yeni şeyler öğrenmek için anahtar bir araçtır. Herkes bir kitin adım adım talimatlarını izleyerek kodlama konusunda bilgi sahibi olabilir.

Arduino, öğretmenler, öğrenciler ve ilgili amatörler için diğer sistemlere göre bazı avantajlar sunar:

  • Ucuz – Arduino kartları diğer mikrodenetleyici platformlarına kıyasla nispeten ucuzdur. Arduino modülünün en ucuz versiyonu elle monte edilebilir ve önceden monte edilmiş Arduino modülleri bile 50 dolardan daha ucuzdur.
  • Çapraz platform – Arduino Yazılımı (IDE) Windows, Macintosh OSX ve Linux işletim sistemlerinde çalışır. Çoğu mikrodenetleyici sistem Windows ile sınırlıdır.
  • Basit, net programlama ortamı – Arduino Yazılımı (IDE) yeni başlayanlar için kullanımı kolaydır, ancak ileri düzey kullanıcıların da yararlanabileceği kadar esnektir. Öğretmenler için, uygun olarak İşleme programlama ortamına dayanır, bu nedenle bu ortamda programlamayı öğrenen öğrenciler Arduino IDE’nin nasıl çalıştığını bileceklerdir.
  • Açık kaynak ve genişletilebilir yazılım – Arduino yazılımı, deneyimli programcılar tarafından genişletilebilecek açık kaynak araçları olarak yayınlanır. Dil, C ++ kütüphaneleri aracılığıyla genişletilebilir ve teknik ayrıntıları anlamak isteyen insanlar Arduino’dan dayandığı AVR C programlama diline sıçrayabilir. Benzer şekilde, isterseniz Arduino programlarınıza AVR-C kodunu doğrudan ekleyebilirsiniz.
  • Açık kaynak ve genişletilebilir donanım – Arduino kartlarının planları bir Creative Commons lisansı altında yayınlanır, böylece deneyimli devre tasarımcıları modülün kendi versiyonunu yapabilir, genişletebilir ve geliştirebilir. Nispeten deneyimsiz kullanıcılar bile nasıl çalıştığını anlamak ve paradan tasarruf etmek için modülün breadboard sürümünü oluşturabilir.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.