DOLAR
32,5807
EURO
34,6753
ALTIN
2.521,32
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
24°C
Bilecik
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
22°C

ARDAHAN’LI ÖĞRENCİLER BİLECİK’TE

ARDAHAN’LI ÖĞRENCİLER BİLECİK’TE

 

Belediye Başkan Vekili Nihat Can, İçişleri Bakanlığınca yürütülen “Biz Anadoluyuz Projesi” kapsamında Ardahan’dan gelen 90 öğrenciyi ağırladı.

İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından 180 günlük eylem planı kapsamında uygulamaya konulan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 21 ilden seçilecek 15 yaş ve altı 50 bin çocuğun ülkenin farklı illerini ziyaret edeceği projeden yararlanacak Ardahan’daki 700 öğrenci, gruplar halinde gezilerine devam ediyor.

Bilecik’e gerçekleştirilen gezinin üçüncü ayağında, Ardahan’ın Çıldır ve Posof ilçelerinde eğitim gören 90 ortaokul öğrencisi, ilimiz ve ilçelerindeki tarihi yerleri gezdi.

Şeyh Edebali Türbesi ile Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi ve Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesi’ni gezdikten sonra Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Can’ı ziyaret eden öğrenciler ilimize duydukları hayranlığı ifade ettiler.

Gezileri kapsamında Başkanı Vekili Nihat Can’ı da ziyaret eden öğrenciler, ilimiz tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgi aldı.

Başkan Vekili Nihat Can, Biz Anadolu’yuz Projesi kapsamında ilimizi ziyaret eden öğrencileri ağırlamaktan dolayı duydukları memnuniyeti belirterek, öğrencilere teşekkür etti.

Bilecik hakkında öğrencilere bilgi veren Başkan Vekili Nihat Can; ‘’Yurdumuzun bir başka köşesinden Diriliş, Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik’imizde Ardahanlı öğrencilerimizi ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bilecik; Diriliş, Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri. Dolayısıyla tarihi itibariyle zengin bir geçmişe sahip ve tarihi bir yer. Sizlere bu güzel imkanları sunan bakanlığımız yetkililerine teşekkür ediyoruz. İnşallah gezip gördüğünüz yerlerle bilgi ve birikiminizi arttırırsınız. Gittiğiniz yerlere ve şehrinize Bilecik’ten selamlarımızı iletin. Yolunuz açık olsun.’’ ifadelerini kullandı.

Öğrenciler de Bilecik’te olmaktan duydukları memnuniyeti belirterek, Başkan Vekili Nihat Can’a teşekkür etti.

Ardahan Posof İlçe Milli Eğitim Müdürü  Esra Ezgi Demirci, ziyaret sonunda Başkan Vekili Nihat Can’a Posof’a ait hediyeler taktim ederken, Başkan Vekili Nihat Can, Demirci’ye üzerinde Osmanlı Arması bulunan tablo hediye etti.

Öğrencilere çeşitli hediyeler taktim eden Başkan Vekili Nihat Can, öğrencilerle birlikte Tarihi Saat Kulesi önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.