DOLAR
32,3852
EURO
35,0493
ALTIN
2.326,85
BIST
9.128,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

ANAOKULU ÖĞRENCİLERİNE SAKSIDA ÇİLEK FİDESİ DAĞITILDI

Pazaryeri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce hazırlanan “Malçlı Çilek Projesi” kapsamında Adana İline yapılan teknik gezi dönüşü sonrası Yalex A.Ş.’den alınan  Sabrina  cinsi saksılı çilek fideleri İlçemiz anaokulu öğrencilerine törenle dağıtıldı.

Törene İlçe Kaymakamımız Kadir APAYDIN,  İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Necmettin YOLDAŞ,  İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim AKPINAR,   İlçe Sağlık Grup Başkanı Emel AYDIN ve İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü personelleri katıldı.

Anaokulunda düzenlenen törende İlçe Kaymakamı Kadir APAYDIN anaokulu öğrencilerinin saksıda yetiştirecekleri çileklere özenle bakmalar gerektiğini, yeşili, ağacı sevmenin insan yetiştirmek kadar değerli olduğunu belirtti.

Fidelerin dağıtılmasının ardından İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Necmettin YOLDAŞ tarafından öğrencilere fidenin bakımı sırasında uyulması gereken konular hakkında bilgi verildi. YOLDAŞ, bütün bitkilerin insan hayatının bir yansıması olduğunu, bitkilerinde büyüme gelişme ve meyve verme dönemlerinde özenle bakılması gerektiği, bitkilerin fide döneminin insanlardaki çocukluk dönemiyle benzer olduğu, bu dönemde bitkilere yapılacak uygulamaların ileriki dönemlerde meyvesinin alınacağını belirtti. Ayrıca projenin adının her öğrencinin bir bitkisi olsun sloganıyla yola çıktığını ve diğer okulların da bu projeden yararlanması gerektiğini belirtti.

Fideleri neşe ile teslim alan öğrenciler çileklere çok iyi bakacaklarına dair söz verdiler.

sam1 sam2 sam3

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.