DOLAR
32,8036
EURO
34,7732
ALTIN
2.506,80
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C

Osmaneli’de İpek Böcekçiliği İçin Bir Araya Gelindi

Osmaneli’de İpek Böcekçiliği İçin Bir Araya Gelindi. İpek Böcekçiliği İçin Bir Araya Gelindi. Osmaneli’nin turizm açısından önemli bir değeri olan ve ilçemize tarihi SUFİ YOLU’ndan 6 km mesafede bulunan Günüören Köyümüzde çok az sayıda da olsa hala devam eden ipek böcekçiliğini tekrar ayağa kaldırmak ve tescilli eski ipek böceği evlerini tekrar turizme kazandırmak için Bilecik Valiliğiyle Osmaneli Belediyesi işbirliği yapacağını açıkladı.

Osmaneli Belediyesi Restorasyon ekibince gerçekleştirilecek Restorasyon çalışmalarına Bilecik Valiliği Malzeme desteği sağlayacak. Özellikle restorasyonlarda en çok ihtiyaç duyulan ahşap malzeme ve de özellikle kereste konusunda Valilik Bursa Orman Bölge Müdürlüğünden konuyu çözmesi durumunda restorasyonlara sürat ile başlanacağı bildirildi.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin Bilecik Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan’a konaklara bu yılda müdahale edilmezse seneye çoğunun kendiliğinden yıkılacağını söyledi. Tarihi ve kültürel değerlerimizin korunması için Bilecik Valimizin de destekleri ile inşallah bu yıl restorasyonlara başlarız.

İpek Böcekciliği konusunda Bilecik Valiliğimizin yürüttüğü proje kapsamında Osmaneli merkez ve Günüören Köylerimizde yeniden İpek Böcekciliğinin canlandırılması için Kültür ve Turizm İl Müdürlüğümüz, Osmaneli Belediyesi ve Bilecik Koza Tarım Satış Kooperatifi Müdürü Ali Çakır’ın da destekleri ile geçmişe tekrar döneceğiz.

Osmaneli Belediyesi kendi iş makinaları ile eski Sufi Yolunu tekrar kullanılabilir hale getirdi. Çok kısa sürede Osmaneli-Günüören Köyümüz arasındaki yolun yapılması ile birlikte, Osmaneli-Bayırköy-Günüören mevcut yoluna göre mesafe 10 km kısalmış oldu. Yürüyüş yolu olarak ta kullanılacak tarihi yol turizmde önemli bir seçenek olacak.

Başkan Münür Şahin Kültür Turizm Müdürü Serkan Bircan’a ve Bilecik Koza Tarım Satış Kooperatifi Müdürü Ali Çakır’a ziyaretleri ve Osmaneli ilçesine ilgileri için teşekkür etti. Başkan Şahin; Osmaneli Belediyesinin bu yıl 1.000 Adet fidanını toprakla buluşturarak İpek Böcekçiliği Projesine destek verdiğini ve Osmaneli Merkez ve Günüören Köylerimizde İpek böcekciliğinin istenilen seviyeyi yakalayacağını söyledi. İnşallah Osmaneli de eski ipek fabrikasının yerine küçükte olsa yeni bir ipek fabrikasını kazandırırız dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.