DOLAR
32,5182
EURO
34,7882
ALTIN
2.421,52
BIST
9.708,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
28°C
Bilecik
28°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Mide Küçültme, Obezite Ameliyatları Tehlikeli Mi

Obezite Ameliyatları Tehlikeli Mi? Bana kalırsa tüm ameliyatlar tehlikeli, mecbur kalınmadıkça, estetik kaygılarla kesinlikle yapılmamalı. Bademcik ameliyatı bile tehlikeliyken senin obezite ameliyatın onaylandıysa ya morbit obezsin yani hayatını tehdit eder duruma gelmiş şişmanlığın ya da obez olmanın yanında kronik hastalığın var tansiyon, diyabet gibi, yaşıyor olman bir mucizeyken sen oturmuş google da obezite ameliyatlarını araştırıyorsun.

Obezite ameliyatları iki yöntemle yapılıyor biri mide küçültme, tüp mide ameliyatı ki bunda sonuçlar çok memnun edici değil çünkü sen bir müddet sonra aynı hızla yemeye devam ediyorsun daha evvel büyüttüğün o mide yine büyüyor hop gene obezsin hatta bu kez morbitsin değilsen tabi, neden mi ameliyat olup bir dönem dikkat etmek adına bir heves yememek için kastığın yiyecekleri de yiyeceksin.

Bir diğeri gastrik by-pass denen yöntem bunda başarı oranı yüksek, bu yöntemle senin kocaman olmuş midenin büyük bölümü by-pass edilerek ince bağırsağa bağlanıyor. Dolayısıyla hem az yiyorsun hem yediklerin on iki parmak bağırsağına uğramadığından emilmeden dışarı atılıyor. Künçecik bir alan bırakıldığından çok yiyemiyorsun bir müddet sonra da iştahın kesiliyor, kesilmesi bekleniyor yani, yalnız Türkiye’de yaptırılmalı mı onu bilemedim. Bizim ülkemizde gastrik by-pass yapılan hastalar genellikle çok hızlı kilo veriyor, bir müddet sonra hastalıklı gibi gözüküyorlar. Bunun da muhtemel sebebi zayıflamayı kafaya koymuş şahıs zaten gastrik by-pass tan sonra ki ilk günler kusma atakları geçirdiğinden ki nefret ederim kusmaktan tekrar kusacağım korkusuyla diyete tamamen aykırı hareket ediyor, hiç yemiyor. Böylelerini görünce abla acsan bişi vereyim diyesim geliyor. Aç gözüküyosun yani. Neden? ayarsızsın çünkü ne kararında yiyebildin, ne yeterince.

Pek meşhurdur ülkemizde can boğazdan gelir derler, işte aynı yerden de çıkıyor, ölüm ayaktan başlıyor sonra hıg yoksun diye devam etmeyeceğim. Yemeyeceksin bitti, semirmeyeceksin yada.

Hayatı boyunca rejim yapmış biri olarak söylüyorum, işe yaramayacak. Ne o tek tip beslenmeler ne lahana suları, ne protein-karbonitrad-yağ dengesi, ne diyet çayları kiraz sapları, belki bol su ama çok bol su, bu da vücutta dengesizlik yada su zehirlenmesi yapacak. Vücutta aşırı alınan su yüzünden tuz dip yapacak, sıvılar yer değiştirecek bu da beyinde şişlik yapacak, şişlik kafatasına baskı yapacak bu baskı beyne zarar verecek hop gene yoksun. İşin kötü tarafı gittiğin acil serviste bunu kimse anlamayacak, beyin kanamasından şüphe edecekler girmediğin alet, yapmadıkları tahlil kalmayacak ve koca bir hiçle eve döneceksin kendi araştırmaların sonucu tahlillerden bir bakacaksın sodyum dip yapmış, anlayacaksın o zaman su zehirlenmesi olduğunu.

Bunları yaşadım siz yaşamayın diye yazıyorum, bol su, tek tip gıda, biber hapı ki bu en tehlikelisi şu an hipertansiyon hastasıyım 3 gün şuursuz evde 4 gün hastane tedavisinden sonra kendime gelebildim. Ne zaman ki baskülden uzaklaştım, vücudu kendi haline bıraktım ne çok yordum ne aç kaldım işte o zaman kilo verdim. Yaktığınızdan fazla yemeyeceksiniz olay bu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.