DOLAR
32,3769
EURO
34,9712
ALTIN
2.325,70
BIST
9.060,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bilardonun Şampiyonları Türkiye’de Toplanıyor

08.02.2019
A+
A-

3 BANT BİLARDO DÜNYA KUPASI HEYECANI ANTALYA’DA BAŞLIYOR

Dünyanın en önemli bilardo sporcuları Türkiye’de bir araya gelecek. Antik çağlardan günümüze değin birçok önemli uygarlığa kucak açan Manavgat, 2019 yılının ilk 3 Bant Bilardo Dünya Kupası’na da ev sahipliği yapacak.

 3 Bant Bilardo Kupası, 11-17 Şubat tarihleri arasında Türkiye Bilardo Federasyonu (TBF) tarafından Antalya’nın Manavgat ilçesinde yüksek bir katılımla gerçekleştirilecek. Turkcell ve Spor Toto’nun desteğiyle Starlight Otel’de düzenlenecek olan Dünya Kupası’na 22 ülkeden 149 sporcu katılacak. Turnuvada dünyanın üst düzey oyuncularının tamamı yer alacak.

Ev sahibi olduğumuz turnuvada, 20 sporcumuz şampiyonluk kürsüsünde yer almak için mücadele edecek. Semih Saygıner, Murat Naci Çoklu, Tayfun Taşdemir, Lütfi Çenet gibi dünya çapındaki sporcularımız, diğer yıllarda olduğu gibi bu yıl da ülkemize madalya kazandırmak için ıstakalarını ellerine alacaklar. Murat Naci Çoklu 2015 yılında Dünya Kupası’nda şampiyonluk elde etmiş, 2018’de ise finalde Frederic Coudron ile karşılaşarak 2. olmuştu.

 

Semih Saygıner

Turnuvada kürsüye çıkanlara kupaları, 17 Şubat Pazar günü yapılacak olan final karşılaşmasından hemen sonra takdim edilecek. TRT Spor, Dünya Kupası’nın son 3 gününün heyecanını canlı yayınla ekranlara taşıyacak.

Murat Naci Çoklu

Düzenlenecek olan turnuva ile ilgili açıklama yapan TBF Başkanı Ersan Ercan, 2019 yılının Dünya Kupası karşılaşmalarının ilkine ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti. Sayın Ersan Ercan, şampiyonluk için iddialı olduğumuzu bildirdiği açıklamasında şunları söyledi:

“Gerçekten çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacağız; bu, çok gurur verici bir olay. Bütün hazırlıklarımızı yaptık. 22 ülkeden 149 sporcu nefes kesen mücadeleler yapacak. 20 sporcumuzla yer aldığımız turnuvada oldukça iddialıyız. 2018’de yılında yine Antalya’da gerçekleştirdiğimiz Dünya Kupası’nda 2. olduk, bu sene ülkemizde şampiyonluk kupasını kaldırmak istiyoruz. Federasyon ve bilardo topluluğu ailesi olarak son yıllarda önemli başarılara imza atıyoruz. 2019 yılında güzel sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Sporcularımıza başarılar diliyorum.”

Tayfun Taşdemir

Manavgat’ta düzenlenecek olan şampiyonadan sonra yıl içerisinde farklı ülkelerde 5 tane daha Dünya Kupası yapılacak. İkinci adresleri mayıs ayında Vietnam olacak olan bilardonun usta isimleri, sırasıyla; Portekiz, Belçika, Kore ve Mısır’da da karşı karşıya gelecekler.

 

Türkiye’de bilardonun ilerlemesi ve başarılarımızın kamuoyu ile paylaşılmasında desteğini esirgemeyen siz değerli basın mensuplarını aramızda görmekten mutluluk duyarız. Katılımınızı bekleriz.

3 BANT DÜNYA KUPASI PROGRAMI

Yer: Antalya-Manavgat/ Starlight Otel

Adres: Kızılağaç Turizm Merkezi, 07600 Side-Antalya

Tarih: 11-17 Şubat

 

Yarışma programı:

11-14 Şubat: Eleme turları

15-16 Şubat: İlk 32 Final Grubu maçları

17 Şubat Pazar: Yarı final ve final

 

Kupa töreni ve kapanış: 17 Şubat Pazar, saat 15:00’de yapılacak olan final karşılaşmasının ardından kupa töreni ve kapanış gerçekleştirilecek. Kapanış TRT ekranlarından canlı olarak verilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.