DOLAR
32,4904
EURO
34,5540
ALTIN
2.496,35
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
26°C
Bilecik
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C

Ak Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Ak Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Ak Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık,  20 Ocak günü yapılacak olan Başbakan Binali Yıldırım’ında katılacağı il kongresinin şölen havasında geçeceğini belirterek, “İnşallah Başbakanımız da birkaç yeni müjdeyle gelecek” dedi.

Fikret Karabıyık, Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla 6’ncı Olağan İl Kongrelerini gerçekleştireceklerini belirterek, “Kongre yerimiz Karasu Vadisindeki İstasyon’daki Kapalı Spor Salonu. Bu kongrenin şöyle bir özelliği var. İlk defa Başbakan düzeyinde il kongresine katılımı olacak Allah nasip ederse. İkincisi ilimizde bu zamana kadar gerçekleşmiş en büyük kapalı salon programı olacak. İnşallah bir şölen havasında program gerçekleştireceğiz. Sizleri ve sizlerin aracılığıyla bütün hemşehrilerimizi ben kongremize davet ediyorum. İnşallah Başbakanımız da birkaç yeni müjdeyle gelecek. Tabi devlet büyüklerimizin ilimize gelmesi her seferinde ilin yatırımları hakkında bilgilendirmesi ve ilin yatırımlarına destek olması açısından çok önemli. Bir diğer konumuz partimiz uzun yıllardır bu mevcut bulunduğumuz binada hizmet veriyor. İnşallah 1-2 aylık süre zarfında yeni yer satın aldık. Partimizi de oraya taşıyacağız. Tüm üyelerimize tüm hemşehrilerimize bunu duyurmak istedim. Yeni yerimiz inşallah Vakıf Bank Şubesi binasının son 2 katında olacak. Orayı satın aldık taşınacağız. Üçüncü bir konu ise hepiniz biliyorsunuz gündemde sürekli taşeron işçilerinin kadroya geçiş süreciyle alakalı başvurular 2 Şubat itibariyle başladı. Yaklaşık 10 bin civarı başvurular sürecek. Orada da gerekli güvenlik soruşturmaları çalışmaları yapıldıktan sonra 90 günlük süre içerisinde kadroya geçiş süreçleri tamamlanacak” dedi.

20 Ocak 2018 günü yapılacak kongrede tekrar aday olduğunu ve kongreye tek aday şeklinde gideceklerinin üzerini çizen Karabıyık, “Tekrar aday olacağım. Genel merkezimiz bize bu yönde yönetim kurulu hazırlıkları yapmamızı söyledi. Biz de inşallah yönetim kurulumuzu hazırlayıp yeni süreçte 6. kongremizde görevimize devam edeceğiz inşallah. Yani genel olarak böyle bir algı var. Genel merkezimizin uyguladığı bir yöntem var. Bu yöntemde istişareler neticesinde hem ilçe kongrelerinde hem il kongrelerinde tek aday olması destekleniyor. Ama bu tabi illa tek olay olacak ikinci adayın her şekilde önü kesilecek gibi bir şey söz konusu değil. Ama tek aday olması genel merkez tarafından talep edilen bir durum. İkinci adayın çıkması sonuçta ikinci aday çıktığında karşınıza rakip olacak kişi de sizin partiliniz. Onun yönetimine yazılacak kişiler de sizin partiliniz onun için doğal insan psikolojisi kendi partilisini kaybetmek istemez. Biz de kendi partilimizi kaybetmemek adına tek aday yöntemini genel merkez benimsedi ve devam ettiriyor. Bu kongrede de Allah izin verirse öyle olacak” ifadelerine yer verdi.

Karabıyık son olarak Yenişehir yolu hakkında, “Şimdi burada biz geçen sivil toplum kuruluşları ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eskişehir Milletvekili Harun Karacan’ın katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdik. STK’larla buluştuk. Bu durumda STK’lara soru cevap çalışması oldu. Bununla alakalı dönüşler geçtiğimiz hafta gerçekleşti. Bu da en çok sorulan sorulardan bir tanesi, hatta en çok sorulan soruydu Yenişehir yolu. Bu da bizim en kangren problemimiz olması yönünde hani bir kamu eliyle yapılacak bir yol inşaatın başından ne kadar olumsuzluk geçebilir sorusunun cevabı Yenişehir yolu bizim için. Türkiye’nin örneğidir bu. Bunun ile alakalı Bakanlık her ne kadar 2019 yılının ortalarına doğru tamamı faaliyete geçecek dese de prosedür, bürokrasi için işine girince biz bunla alakalı hemen, hemen her hafta vekilimiz, belediye başkanımız, valimiz ve bizler Karayollarındaki yetkililer ile görüşüyoruz ve hızlandırılması yönünde sürekli bir baskı yapıyoruz. Allah nasip ederse 2018’in sonuna yetiştirmeye çalışıyoruz. Yoksa 2019 seçimlerine epey yoracak bir yol. İnşallah 2018 sonuna yetiştirmeye çalışacağız” dedi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.