DOLAR
32,5316
EURO
34,9229
ALTIN
2.424,64
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
31°C
Bilecik
31°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

60 KİŞİLİK ÖĞRENCİ GRUBU DÜNYA BARIŞ GÜNÜ’NDE BİLECİK’İ GEZDİ

60 KİŞİLİK ÖĞRENCİ GRUBU DÜNYA BARIŞ GÜNÜ’NDE BİLECİK’İ GEZDİ
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ”Tarih ve Kültür Gezileri” kapsamında gerçekleştirilen program kapsamında ilimizi ziyaret eden 60 kişilik öğrenci grubu Bilecik’in birçok güzelliğini yerinde görme fırsatı buldu
Son zamanlarda turizmdeki faaliyetleriyle adından söz ettiren Bilecik, yurt içi ve yurt dışından misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.
Yurt dışından öğrencilerin de sık sık ziyaret ettiği Bilecik’e 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde, Kütahya Yetiştime Yurdu’nda kalan 60 kişilik öğrenci grubu gelerek, şehrin tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgi sahibi oldu.
Bilecik’te; Şeyh Edebali Türbesi, Bilecik Belediyesi Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi ve Orhangazi Cami, başta olmak üzere birçok noktayı gezen heyete, Kıl Çadırda gözleme ikramı yapıldı.
Bilecik Belediyesi Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi gezisi kapsamında Bilecik ve Osmanlı tarihinden bilgiler aktaran sinevizyon gösterisini izleyen grup, bol bol fotoğraf çektirdi.
Programları kapsamında Bilecik Belediyesi Kent Ormanı’nda öğle yemeği yiyen grup daha sonra Söğüt’e geçerek, buradaki tarihi ve kültürel yerleri gezdi.
Bilecik Belediyesi Görevlisi Arkeolog Ertuğrul Gündüz ile Şeyh Edebali Türbesi ve Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi Alan Sorumlusu Engin Beyce’nin ağırladığı ve rehberlik ettiği grup Söğüt’teki program kapsamında Kuyulu Mescit, Hamidiye Külliyesi, Kaymakam Çeşmesi, Dursun Fakih Türbesi ve Ertuğrulgazi Türbesini ziyaret etti.
Osmanlı Devleti’nir kuruluş toprakları olan Bilecik’te olmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren öğrencilere, ilimize has hediyelik ürünler ile ayva ve nar lokumları taktim edildi.
Bilecik’te oldukları için duydukları memnuniyeti dile getiren öğrenciler, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Osmanlı’nın kurulduğu topraklar olan Bilecik’i gezme fırsatı sunan yetkilililere teşekkür ettiler.

IMG-20160901-WA0002

IMG-20160901-WA0001

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.