DOLAR
32,5217
EURO
34,9766
ALTIN
2.439,42
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

55. Kütüphane Haftası

55.Kütüphane Haftası dolayısıyla Bilecik’te Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünce iki belgesel çekimi yapıldı.

Birinci belgesel Sıra Dışı Okurlar adıyla yayınlanmış, bu belgeselde kütüphane okuyucusu Nurdan GEÇİM yer aldı, 2012 yılı Sıra dışı okuru olan Bedriye Engin’den sonra Nurdan GEÇİM kütüphanenin 2.Sıra dışı Okuru olma başarısını gösterdi. Ankara’da Milli Kütüphane’de yapılan ödül töreninde kendisine Bakan Yardımcısı Ahmet Haluk Dursun tarafından plaket verildi.

Bunun yanı sıra Kütüphane Müdürü M.Pınar DENGİZ Ankara’da yapılan 55.Kütüphane Haftası programı gereği “Topluma Değer Katan Kütüphaneler”başlığıyla Bilecik İl Halk Kütüphanesinin çalışmalarını içeren söyleşi gerçekleştirdi.

İkinci belgesel ise 55.Kütüphane Haftası ana teması olan “Sürdürülebilir Kalkınmada Kütüphanelerin Rolü ‘” adı altında yayınlandı. Bu belgeselde de yine kütüphane okuyucusu Bedriye Berber yer aldı.

Her iki belgeselde yer alan Bilecik İl Halk Kütüphanesi tüm Türkiye genelinde okuma alışkanlığının geliştirilmesi ve kütüphane kullanma alışkanlığının yaygınlaştırılmasında rol model oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.