DOLAR
32,5149
EURO
34,5755
ALTIN
2.492,16
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Çok Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

4 EYLÜL MAHALLE KONAĞININ TEMELİ ATILDI İKİ KONAK MÜJDESİ DAHA GELDİ

4 EYLÜL MAHALLE KONAĞININ TEMELİ TÖRENLE ATILDI

9. MAHALLE KONAĞI 4 EYLÜL MAHALLESİ’NE YAPILACAK

TEMEL ATMA TÖRENİNDE BAŞKAN BAKICI’DAN İKİ KONAK MÜJDESİ DAHA

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın “9 Mahalle’ye 9 Mahalle Konağı” projesi kapsamında 4 Eylül Mahalle’sine yapılacak olan Mahalle Konağının temeli Bilecik AK Parti Milletvekili Selim Yağcı ve vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleştirilen tören ile atıldı.

4 Eylül Mahallesi’nde 870 Sokak ile Cezmi Or Caddesi üzerinde bulunan eski 4 Eylül parkına yapılacak olan Mahalle Konağı’nın temel atma törenine Bilecik AK Parti Milletvekili Selim Yağcı, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, Bozüyük AK Parti İlçe Başkanı Hüsnü Ersoy, AK Parti Kadın Kolları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, amatör spor kulüplerinin başkanları, muhtarlar, AK Parti yeni dönem belediye meclis ve il genel meclis üyesi adayları, mahalle sakinleri ve vatandaşlar katıldı. Programda ilk olarak söz alan 4 Eylül Mahalle Muhtarı İsmail Kıranlı Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın göreve geldiğinden itibaren 4 Eylül Mahallesi’nin büyük değişimler yaşandığını belirterek “2009 Seçimlerinden bugüne kadar 4 Eylül mahallesinde muhtarlık görevini yapmaya çalışan biri olarak şunu söyleyebilirim ki, yapılan projelerin ve yapılan çalışmaların hiç biri yoktu. 2013 de Başkan Bakıcı’nın görev alması ile birlikte, mahallemize pek çok proje kazandırıldı. Bu gördüğünüz park istimlak olmasına rağmen ücretleri dönemin belediye başkanı tarafından ödenmedi. Başkan Bakıcı ile birlikte buradaki tüm sorunlar çözüldü ve mahallemize büyük bir yüzme havuzu ve mahalle konağı kazandırılmış olacak. Kaldırımlarımız, yollarımız yapıldı ve asfaltlandı. Kumral Abdal Camii olsun, Osmanlı Camii olsun, diğer kurum ve binalarımıza da pek çok yardım yaptı. O dönem otluk dikenlik olan bir alan şimdi vatandaşlarımızın nefes alacağı bir alan oldu. Ben buradan bu güzel vesile ile tüm yapılan yatırımların yanı sıra, spora ve 4 Eylül spor kulübüne vermiş olduğu destekler için teşekkür ediyoruz” dedi.

Mahalle Muhtarı Kıranlı’nın ardından söz alan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı “Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi Yunus gibi yangın Mevlana gibi dertli Hacıbektaş Veli gibi vakur olmadan bu millete hizmet edilemez. Bizler halka hizmet etmenin hakka hizmet etmek olduğunu iyi bilen birisi olarak da her mahallemize ayrı ayrı proje yaparak her mahallemizi birbirinden değerli kılmaya çalışıyoruz. Olması gerektiği gibi 5 yıl önce ne söz verdiysek her birini ayrı ayrı yerine getiriyoruz. Ve bugün yine 9. sunun temelini hep birlikte atacağımız bu konağımız ve söz vermiş olduğumuz konakları tamamlayacağız Ama sadece bu Konaklarla bitmeyecek. Biz toplantılara gittiğimiz zaman şunları da söyledik, bugün burada yine söylemek istiyorum ki yeni TOKİ’lerde aynı şekilde vatandaşımızın ihtiyacını giderecek şekilde bir Mahalle Konağı, yine sizlerin talepleri doğrultusunda Allah nasip ederse Çarşı Mahalle’de Ferhat Camii’nin hemen alt tarafında iki Konağı daha vatandaşlarımızın kullanımına açacağız.

Bu projelerin olması için ilk başta bu arazilerin muhakkak belediyenin mülkiyeti içinde olması gerekmektedir. Daha önceki kaçak yapıları ki burada yaşayan kişiler hemen arkamdaki bu hafriyat alanında Bir Düğün Salonu’nun olduğunu muhakkak hatırlayacaklardır. Biz bu yapıları usule aykırı olduğundan dolayı yıkma kararı aldık ve gerçekleştirdik. Ama kamulaştırmalarımız devam etmekte, bugün konağımızın toplamda 1000 metrekare alandaki inşaat alanı tamamen tapuları belediyemiz mülkiyetine katılmıştır. Yapmış olduğumuz her icraatı çok iyi anlatmak zorundayız. Vatandaşlarımızın nerelere hizmet yapıldığını bilmesi lazım ve bir konuya daha açıklık getireyim. Hemen yan tarafımızdaki 15 Temmuz Şehitler Parkı tapulu alan değildir. Birileri konuşmalarında diyor ki ben buranın tapusunu belediyeye bıraktım. Buranın tapusu yoktur. Burası tanımsız alandır. Burası dere yatağıdır. Dere yatakları tapusuz alan olarak geçer. İmarcılık noktasında muhakkak iyi bilinmesi gerekiyor ki yıllardır boş olan yerleri siz boş olarak bırakacağınıza vatandaşa hizmet olarak sunsaydınız.

2013 yılından beri 15 Temmuz Şehitler Parkı ile beraber mahallemize iki tane klimalı durak, 2 tenis kortu, çocuklarıma sentetik saha, bebek bakım kabini ile birlikte Necip Fazıl Kısakürek İlkokulumuzun bahçesine mini sahalar yaptık. Ama mahallemizin büyümesi ile birlikte Milli Eğitim Müdürümüz, Kaymakamımız ile birlikte yapılan istişareler içerisinde Bilecik ilinin en büyük ilkokulu olan Necip Fazıl Kısakürek Okulumuzun yerinin yeterli gelmemesinden dolayı 3500 metrekarelik alanı biz milli eğitim bakanlığına hibe ettik.

Bu mahallemize 52 derslikli bir okul yapılması ile ilgili olarak sayın vekilimizle birlikte Milli Eğitim Bakanımıza bu projeyi sunduk. Allah nasip ederse bu mahallemize yakışır bir okul olur. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde Allah nasip ederse halkımıza birbirinden farklı birçok projeyi yapmayı taahhüt ediyoruz. Yerel ile genelin birleştiğinde bu memlekete projelerin geldiğini vatandaşımızın görmesi lazım.

1982 yılından beri Bozüyük’e Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan hiç bir proje gerçekleşmemişken bugün 1500 oturma kapasiteli, Bozüyük’ün Bilecik girişinde 11 milyon TL’ye mal olacak bir Kapalı Spor Salonu. Akabinde Bozüyük’ün demiryolu bağlantısı gerçekleşsin diye 3 tane birden geçiş ki Allah nasip ederse 4.’süde hemen ana yolun boyundaki bir ekmek fırınının yanından ksapalı pazarın arkasından geçen o alana Allah nasip ederse 4. bir geçişte hemzemin geçitlerde ki tüm sıkıntıları da hep birlikte tamamlayacağız. Bunlarla da bitmiyor.

Allah nasip ederse bu mahallemize yapacağımız kapalı yüzme havuzumuzun içerisinde bir hamam, sauna, kapalı spor alanı ile birlikte çocuklarımızın spor yapacağı alanlar da olacak. Bununda özellikle bilinmesini istiyorum Allah nasip ederse önümüzdeki 5 yıl içerisinde vatandaşlarımızın bizlerden beklediği, şehir merkezinde 4 katlı bir alışveriş merkezi, üstünde sinema salonu ile birlikte aynı zamanda eski halin olduğu yere 4 katlı bir otoparkla beraber 400 araçlık otopark sistemi, gençlerimizin çocuklarımızın hep birlikte faydalanacağı trafik eğitim parkuru sistemi ile beraber artık maalesef neslimizin çileği ağaçlarda aramaya başladığı bir dönemde trafik parkuru ile birlikte gençlerimizin organik tarımı öğrenerek yetiştirilmesi noktasında Bilim Sanat Merkezi çocuklarımızın eğitimi için çok önemli bir rol oynayacak.

Yine Bozüyük için çok önemli bir projeyi daha burada belirtmek istiyorum. Belediye olarak sağlık noktasında çok büyük adımlar attık. Birçok belediyenin el atmadığı projesini bile düşünmediği, ama biz 2013 yılından itibaren 2014 yılında seçildikten sonra Bozüyük’te 3 hastanenin birleşmesi gerektiğini birileri sadece kağıt üzerinde plan yaptık der. Ama biz plan yapmakla kalmadık üstüne 2 milyon TL kamulaştırma bedeli ödedikten sonra hiçbir karşılık beklemeksizin Bozüyük’e 250 yataklı bir hastanenin yapılmasını talep ettik. Milletvekilimizin ve şu andaki Sağlık Bakan Yardımcımız Halil Bey’in destekleriyle 2 yıl gibi kısa bir sürede inşallah hizmet vermeye başlayacak. Sağlık konusunda bir hizmeti daha vatandaşlarımıza götürelim istedik. Erken teşhis kanser tarama aracını Bozüyük Belediyesi olarak Mahalle mahalle gezip akabinde tüm köylerimize ücretsiz bir şekilde bu hizmeti götürüp vatandaşımızın erken teşhis noktasındaki sıkıntısını tamamlamak istiyoruz. Rabbim kimseye böyle hastalıklar nasip etmesin.

Bu gün temelini atacağımız Mahalle konağının taban alanı 1006 metrekare, toplam inşaat alanı 2302 metrekare olup zemin katında; bu mahallemizdeki önündeki yeşil alana gelen ve Allah nasip ederse ki hemen yanındaki yüzme havuzundan çıkan tüm misafirlerimize hizmet verecek bir kafeterya, zemininde 800 metrekarelik bir alanda aynı zamanda mahallemize hizmet verecek olan bir kreşimiz, burada çocuklarımızın eğitim alanlarında ki derslerini yapabileceği akıl oyunlarını oynayabileceği alanlar, sergi alanları ve bilgi evi olarak tabir ettiğimiz bir Kütüphanesi ile birlikte üst katta da Allah nasip ederse Bozüyük’ün en büyük düğün salonlarından bir tanesi vatandaşlarımıza hizmet verecek. Maliyeti toplamda 5 buçuk milyon TL olup Allah nasip ederse 500 gün diyoruz ama inşallah bir bir buçuk yıl içerisinde bu projeyi tamamlayıp vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Vatandaşımıza diyoruz ki ‘siz en iyisine layıksınız.” Şehir değişirse hayat değişir felsefesi ile her bir alanda vatandaşımızın ortak kullanım alanlarını birfiil vatandaşlarımızla buluşturduk. Birbirinden değerli ve her mahalleye birbirinden farklı değer kazandıran bu projelerin herkesin kullanımına açık olduğunu da belirtmem gerekiyor” diyerek törene katılan herkese teşekkür etti.

Açılış töreninde son olarak konuşan AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı katılımcılara şöyle seslendi; “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesinin temsilcileriyiz. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan gibi bir dünya lideri ve onun ekibinde olmaktan onun olduğu yolda yürümekten ve partimizin temsilciliğini yapmaktan büyük onur ve gurur duyuyorum. Ülkemiz bu yolculuğa çıktığında 14 Ağustos 2001 tarihinde hiç bir şey eskisi gibi olmayacak diyerek yola çıkmıştık. Allaha çok şükürler olsun ki 3 Kasım 2002 de milletimizin teveccühü ile bu toprakları imar ve ihya yolculuğumuz AK ayakların AK ellerin değdiği her nokta aydınlandı, yeşillendi, geleceğe umutlu bir yolculuğa çıktı. İşte bu ülkemizde böyleyken şehrimizde de aynı şekilde gururla görüyoruz. Nerede AK Partili bir belediye varsa oradaki gelişmeleri iftiharla seyrediyoruz. İşte Bozüyük’teyiz, 4 Eylül Mahallemizdeyiz. Az önce muhtarımız gayet samimi bir şekilde ifade etti. 2013 öncesi burası neydi bugün hangi noktaya geldi. Alt yapısından üst yapısına gelinceye kadar adım attığımız her yerde AK Belediyeciliği Fatih Bakıcı kardeşimizin alın teri emeği ve koymuş olduğu bir taş, dikmiş olduğu bir ağaç var. Biz aynı partinin mensubu olarak ve Recep Tayyip Erdoğanın yol arkadaşları olarak ne kadar gurur duysak azdır. Kardeşimizi tebrik ediyorum. Malumunuz ben 15 yıl belediye başkanlığı yaptım. Attan düşen insanım, belediye başkanının derdinin ne olduğunu bilen insanım. Ben Fatih beyin duruşundan derdinin ne olacağını bilenim. İnşallah bundan sonra bu zaman olduğu gibi el ele gönül gönüle vererek her zaman söylüyorum; insan vücudu olarak söylüyorum, Bozüyük Bileciğin kalbidir. Bozüyüğün ritmi hayat anlayışımızı ve hayat hızımızı belirler. Bozüyüğümüzü gerek sanayi alanında gerek ticaret gerek turizm gerek sosyal yaşam alanında gerek spor alanında her yerde en iyi noktaya çıkarmanın mücadelesini vereceğiz. En kısa zaman içerisinde gençlerimizi yüzme havuzuna kavuşturup burada olimpik anlamda yüzme yarışlarının yapılacağı bir ortamı onlara sunmanın mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız.

Seçim dönemi olunca herkesin dilinin bağı çözülür, herkesler bir şeyler yapmaya kalkar, bizim gibi böyle 3 yıl 4 yıl çalışarak şehri bilerek proje yapmazlar. Kopyala yapıştır sistemi ile karşınıza bir çok projeler gelir. Nereye yapacaksınız dersiniz onun yerini gösteremezler, bir çok vaatlerde bulunurlar, bu zamana kadar millet bunları çok gördü, ama her birisi hüsran oldu. Bizim özelliğimiz nedir? söz verdiğimiz işleri yaparız, yapacağımız işleri söz veririz. Onlar konuşur AK Parti yapar. İnşallah burada olduğu gibi yeni mahalle konaklarımızı da söz verdiğimiz şekilde tamamlayarak hemşehrilerimizin hizmetine sunmanın mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız. Ben buraya teşrif ettiğiniz için her zaman bizlere büyük destek verdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Cenabı hak bizi böyle hep güzel olaylarda bir arada bulundursun. Temel atma törenimiz hayırlı uğurlu olsun “ dedi.

Konuşmaların ardından kurban kesilerek hayır duaları eşliğinde protokol üyeleri tarafından temel atma butonuna basıldı. Programda son olarak Bozüyük Belediyesi tarafından katılımcılara pilav ve ayran ikramı yapıldı.

https://www.facebook.com/fatihbakici11/videos/388886975229365/

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.