DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
28°C

2018 YILI BÜTÇESİ 82 MİLYON LİRA OLARAK KABUL EDİLDİ

2018 YILI BÜTÇESİ 82 MİLYON LİRA OLARAK KABUL EDİLDİ

Bilecik Belediyesinin 2018 yılının bütçesi, Belediye Meclisinin oy birliği kararı ile 82 milyon lira olarak kabul edildi.

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde Belediye Başkanı Selim Yağcı Başkanlığında gerçekleştirilen Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısında 7 gündem maddesi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. İlk gündem maddesi olarak, 2018 yılına ait performans programı ile ilgili plan ve bütçe komisyonu raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Bu gündem maddesinde Plan ve Bütçe Komisyondan gelen 82 milyon TL’lik bütçe kalemleri okunmasının ardından 2018 yılının bütçesi 82 milyon oy birliği ile kabul edildi. İkinci gündem maddesi olarak, 2018 mali yılı bütçesi ile ilgili plan ve bütçe komisyonu raporu görüşülerek, rapordaki 17 madde oy birliği ile kabul edildi. Üçüncü gündem maddesi olarak, 2018 yılında uygulanacak ücret ve tarifeler ile ilgili ücret ve tarife komisyonu raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Bu gündem maddesinde yer alan Bilecik halkının içme suyu ücretlerine yüzde 10’luk zammı oy çokluğu ile kabul edildi. Belediye Başkanı Selim Yağcı, 14 yıl aradan sonra ilk defa suya zam yaptıklarını söyledi. Dördüncü gündem maddesi olarak, 2018 yılında uygulanacak kira bedelleri ile ilgili kira tespit komisyonu raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Beşinci gündem maddesi olarak, Bilecik Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis üyesi Zafer Atasev’in vefatı nedeniyle boşalan imar komisyonu üyeliğine kalan süreyi tamamlamak üzere Avukat Erdem Sağır’ın seçilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Altıncı gündem maddesi olarak, yurt içi bankalardan teminat mektubu kullanılması hususu, AK Partili meclis üyelerinin kabul, Cumhuriyet Halk Partisi Meclis üyeleri ve Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyelerinin çekimser oylarıyla kabul edildi. Günün son maddesi olarak, imar konuları görüşülerek, Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi Meclis üyelerinin kabul, AK Partili Meclis üyelerinin çekimser oylarıyla kabul edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.