DOLAR
32,3733
EURO
34,9950
ALTIN
2.325,67
BIST
9.091,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

2.Geleneksel Kestane Kabağı Festivali Düzenlendi

  1. Geleneksel Kestane Kabağı Festivali Düzenlendi

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü katkıları ile Kızıldamlar Köyü Muhtarlığı ve Bilecik İli Kızıldamlar Köyü Kültür Derneği’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği geleneksel hale getirilen “Kestane Kabağı Festivali”nin bu sene ikincisi düzenlendi.

Çevre köy ve ilçelerden büyük ilgi gören festivale Vali Ahmet Hamdi NAYİR, Bilecik Milletvekili Yaşar TÜZÜN, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer KOÇ, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi ÖZCAN, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber BEKTAŞ, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah TETİK, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun YILDIZ, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, Ziraat Odası Başkanları, birlikler, köy muhtarları ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Diğer Köylere Örnek Olacak Bir Birlikteliğin Ürününü Sergilediler

Vali NAYİR, Kızıldamlar Köyünün diğer köylere örnek olacak faaliyeti gerçekleştirdiğini belirterek, “Kızıldamlar Köyü, sivil toplumun gereğine inanarak bu tür faaliyetleri organize etme başarısını sağladılar. Çocuğundan yaşlısına kadar kültürlerine sahip çıktıklarını gösterdiler. Üretime kıymet verdiler ve bunun tanıtımı için elinden gelen gayreti göstererek emeklerinin karşılığını almak için gerekli çabaları sarf ettiler. Her çalışmada olduğu gibi bu çalışmanın da ürünü alınmış oldu. Bu kabağımız gittiğimiz her yerde üzerindeki ismiyle ilimizi tanıtacak güzel bir örnek olacak” dedi.

Köyümüz Kendi Ürünlerine Sahip Çıktı ve Pazarını da Buldu

İl Müdürümüz YILDIZ ülkemizin tarım ülkesi, ilimizin tarım ili olmasına değinerek şöyle devam etti; “İlimizin tarım potansiyeli oldukça üstün. Köyümüzün üretim potansiyeli yüksek ve ürün yapısı oldukça geniş. Göreve başladığımın ilk günlerinde muhtarımız ziyaretime geldiğinde tarımsal sulama konusunda eğitim talepleri oldu. İlgili şube Müdürlerim ve teknik personelimle beraber gece eğitimi verdik. Muhtarımız köyüne hakim, köyün gençleri de tarımla uğraşıyorlar, ilgili ve yenilikleri takip ediyorlar. Burada gerek kadın çiftçi eğitimleri gerek diğer eğitimlerimizden faydalanmak için talep oldu ve biz de elimizden gelen desteği vermeye çalıştık. Tarımsal üretimle ilgili ilimizde üretim miktarı ve kalitede bir sorun yok sadece hak ettiği fiyatta pazar bulmada problemlerimiz var. Bu üretim ilimizin toplam kabak üretiminin beşte biri olmasına rağmen Kızıldamlar Köyü ürünlerine sahip çıktı ve ürünlerinin tanıtımlarını Festivallerle iyi yaparak pazarlarını oluşturdu.

Üreticilerimize bol bereketli kazançlar, afetsiz üretim yılları diliyorum.” dedi.

Geleneksel Hale Gelen Festivalimiz Hedeflerine Ulaşmıştır

Dernek Başkanı ve Köy Muhtarı GEZEN, geleneksel hale gelen Kestane Kabağı Festivalinin bu yıl 2.sini düzenlediklerini belirterek; “Çiftçilerimizin emeklerinin karşılığını alabilmeleri için buna ihtiyaç duyduk. İlk insandan son insana sürecek tarım mesleği insanların karnını doyurmak için kar da olsa zarar da olsa devam edecektir. Tarla faresi zararından dolayı %30 kayıp yaşamamıza rağmen 800 ton kabak üretimi ile geçen seneki üretimin üzerine çıkarak bu yılki hedefimizi yakaladık. Bilinçli bir kadro ve mühendis (TARGEL Personeli) desteğiyle aşırı ilaç kullanmadan kabaklarımızı üretmiş bulunuyoruz.” dedi.

Festival kapsamında düzenlenen Kestane kabağı yarışması sonucu birinci olan İsmail Yıldırım’a Vali Ahmet Hamdi NAYİR, ikinci olan Mustafa Gezen’e  Bilecik Milletvekili Yaşar TÜZÜN, üçüncü Mesut Tuzcu’ya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç tarafından ödülleri takdim edildi.

IMG_5321 IMG_5203 IMG_5221 IMG_5283

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.