DOLAR
32,3423
EURO
35,1164
ALTIN
2.307,30
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 97. yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

Bilecik’te, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 97. yıl dönümü coşkuyla kutlandı.
Cumhuriyet meydanı’nda Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız’ın konuşması ve Atatürk Anıta çelenk sunumu ile başlayan tören Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın marşının okunması ile devam etti.
Günün anlam ve önemine belirten konuşma yapan Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, 19 Mayıs 1919; Türk milletinin haksızlığa, zulme, işgale karşı topyekun başlattığı bir harekatın, milli mücadelenin, milli direnişin ilk kıvılcımı olduğunu söyledi. Aziz milletin tüm onur ve asaletiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı olduğunu söyledi.

Konuşmanın ardından Gençlik Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibinin gösterileri sergilendi. 2016 yılında dereceye giren sporculara protokol üyeleri tarafından ödüllerinin verilirken Protokol üyeleri Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki spor branşlarının gösterilerinin izlemesinin ardından program son buldu.

Cumhuriyet meydanında düzenlenen törene Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, 2. Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Bilecik Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hüsnü Gür, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, İl Emniyet Müdür Vekili Hicri Görgülü, Baro Başkanı Av. Halime Aynur, kurum müdürleri, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
bayram5

bayram1

bayram2

bayram3

bayram4

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.