DOLAR
32,5680
EURO
34,9508
ALTIN
2.429,58
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü 4’ncü Yılı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü 4’ncü Yılı.  15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün 4’ncü yılı dolayısıyla Bilecik’te  program düzenlendi.
Bilecik Valiliğince düzenlenen programda, ilk olarak Bilecik Şehitliği ziyaret edildi. , 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya ve Belediye Başkan Vekili Semih Tuzak şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Bilecik Valisi Bilal Şentürk Şehit Mezarına Karanfil Bıraktı
Saygı duruşu, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı tören mangası tarafından saygı atışının ardından Kuran-ı Kerim okundu.  İl Müftüsü Ali Erhun’un dua ettirmesiyle devam eden törende Vali Şentürk, şehitlik defterini imzaladı.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Bilecik- Tören Mangasının Saygı Atışı
Bizi toprağa gömdüler fakat tohum olduğumuzu bilmiyorlardı
Vali Şentürk, şehitlik defterine, Aliya İzzetbegoviç’in ”Bizi toprağa gömdüler fakat tohum olduğumuzu bilmiyorlardı” sözleriyle başlayan yazısında şunları ifade etti:
Aziz şehitlerimiz, bugün ebed-i müddet devletimizi parçalamaya çalışan hainlerin heveslerinin kursaklarında kaldığı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüzün 4’üncü yıldönümü. Hain emelleriyle içimize sızan hainler, dört yıl önce bugün kardeşlerimizin canlarına kıyarak şehitler makamına yükselmelerine sebep oldular. Yanı başınıza komşu olarak gönderdiğimiz Ömer Halisdemir kardeşimiz başta olmak üzere vatanı için çan veren şehit kardeşlerimiz bize yüzyıl öncesinde olduğu gibi aziz bir vatan bıraktılar. Kanlarınızla sulanan bu topraklar bize canımızla, şerefimizle kıyamete kadar var olacağımız mübarek vatan oldu. Tarihin her cağında binlerce şehitle, neslini asımın nesli olarak ayakta tutan biz aziz şehitlerimizin gösterdiği fedakarlıkları hiçbir zaman unutmayacağımız. Ruhunuz şad, mekanınız cennet olsun.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü- Bilecik Orhangazi Camii Mevlid-i Şerif
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle tüm camilerde mevlit okutularak, dua edildi. Orhangazi Camisindeki mevlit programına katılan Vali Şentürk ve beraberindekiler daha sonra Şeyh Edebali Türbesini ziyaret etti.
Bilecik Şeyh Edebali Türbesi Ziyareti
Eşi Münevver Şentürk ile birlikte şehit Murat Faal’in Ertuğrul Gazi Mahallesinde yaşayan ailesini ziyaret eden Vali Şentürk, devletin her zaman şehit yakınlarının yanında olduğunu ifade etti.
Bilecik-Şehit Murat Faal'in Ertuğrul Gazi Mahallesinde yaşayan ailesini ziyaret
Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan ”15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Anıtı” önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Kuran-ı Kerim tilaveti okundu.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Anıtı Bilecik
İl Müftüsü Ali Erhun’un dua ettirmesinin ardından şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu sütunlara Vali Bilal Şentürk, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir ve beraberindekiler, karanfil bıraktı.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”nün dördüncü yıl dönümü dolayısıyla Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde, araştırmacı-yazar Abdurrahman Uzun ”Son Abdest” konulu söyleşiyi gerçekleştirdi. Vali Bilal Şentürk, Uzun’a katılımdan dolayı hediye takdim etti.
Bilecik - Abdurrahman Uzun Son Abdest
Söyleşinin ardından Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinden Cumhuriyet Meydanına kadar, Vali Bilal Şentürk ve halkın katılımıyla, ”15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Yürüyüşü” düzenlendi.
Bilecik 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Yürüyüşü
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.