DOLAR
32,3107
EURO
35,0595
ALTIN
2.279,50
BIST
8.971,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C

13. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali Sona Erdi

BİLECİK’TE; 17 BİNİ AŞKIN TİYATROSEVER BİRBİRİNDEN DEĞERLİ OYUNCU VE GÜZEL TİYATRO OYUNU İLE BULUŞTU

Bilecik Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 13.’sü gerçekleştirilen Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali ile 10 bini aşkın tiyatrosever, birbirinden değerli oyuncu ve güzel tiyatro oyunları ile buluştu.

Sanata, Sanatçıya ve Sanatsevere değer veren Belediye Başkanı Nihat Can’ın özel gayretleri ve ilgisiyle bu yıl da büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen tiyatro festivali kapsamında sahne alan 11 oyunda; 10 bini aşkın tiyatrosever tiyatro ile buluşurken, 8 gün boyunca günde iki seans halinde ise 7 bini aşkın çocuğumuz da çocuk tiyatroları ile keyifli anlar yaşadı.

Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonunda gerçekleştirilen ve her yıl olduğu gibi bu yıl da tiyatroda usta isim olan birçok tiyatro sanatçısı, festival kapsamında Kristal Çınar Onur Ödülü’ne layık görüldü.

BELEDİYE BAŞKANIMIZ NİHAT CAN:

”BİLECİK’İMİZİ HER AY BİR YA DA İKİ TİYATRO OYUNU İLE BULUŞTURMAYA ÇALIŞACAĞIZ’’

Belediye Başkanı Nihat Can, sona eren Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali hakkında yaptığı açıklamada, Bilecik’te her ay bir ya da iki tiyatro oyununu tiyatroseverlerla buluşturacaklarını belirterek, şu bilgilere yer verdi:

‘’Gönüllerin Belediye Başkanı ve Milletvekilimiz Selim Yağcı’nın destekleri ile 13 yıldır büyük bir başarı ile gerçekleştirilen tiyatro festivallerinde tiyatro ve insanımızı, sanatların anası tiyatro ile buluşturmanın mutluluğunu yaşadık. 13 yıl önce tohumunu atmış olduğumuz tiyatro festivalimizi, üç yıldır uluslararası boyutta gerçekleştirmenin haklı hazzı ve mutluluğunu yaşıyoruz. Tarih ve Medeniyet Şehri olduğu gibi aynı zamanda Kültür ve Sanat Şehri de olan Bilecik’imiz, bu yıl tiyatrodaki kapılarını uluslararası boyutta açtı. Bilecik ve Bilecik Belediyesi olarak bunun mutluluğunu yaşıyoruz 13 yıl önce, Bilecik’in kültür ve sanat yaşamına renk getirmemiz gerekir’ düşüncesiyle başladığımız tiyatro festivalimiz ile bu yıl da Bilecik bütün dünyaya tiyatronun güzelliğini duyurma imkanı bulduk.. Sanatların anası olan tiyatro ile Bilecik, gerçekten çok şeyler kazandı ve kazanmaya devam ediyor. Her yıl büyük bir katılım ve keyifle gerçekleştirdiğimiz 13. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivalimizde yurt içinden ve dışından değerli oyun ve oyuncuyu tiyatroseverlerle buluşturduk. İnşaallah yeni yıllarda daha nice festivalleri ile ilimizin adını duyurmaya devam edeceğiz.’’ Dedi.

7 BİNE YAKIN ÇOCUĞUMUZU BİRBİRİNDEN GÜZEL OYUNLARLA ÜCRETSİZ OLARAK BULUŞTURDUK

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve şehrin kültür ve sanat hayatına renk katan tiyatro festivalinde il merkezimiz, ilçelerimiz ve beldelerimizden gelen çocuklarımız için de birbirinden güzel oyunlar birçok seansta ücretsiz olarak sahne aldı.

Belediye Başkanımız Nihat Can’ın çocuklarımız için hediye niteliğinde olan oyunlar 8 günde iki seans halinde çocuklarımız ile buluştu.

Belediye Başkanı Nihat Can’ın çocuklarımıza hediyesi niteliğinde olan Akıllı Tilki adlı tiyatro oyunu; 13-14-15 ve 16 Kasım tarihlerinde 11:00 ve 13: 00 saatlerinde çocuklarımızla buluşurken, Çizmeli Kedi adlı oyun ise 20-21-22 ve 23 Kasım tarihlerinde 11:00 ile 13:00 saatlerinde iki seans şeklinde çocuklarımızla buluştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.