DOLAR
32,5691
EURO
34,7564
ALTIN
2.492,34
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
24°C

12. ULUSLARARASI BİLECİK TİYATRO FESTİVALİ ENGEL TANIMADI

12. ULUSLARARASI BİLECİK TİYATRO FESTİVALİ ENGEL TANIMADI

Bilecik Belediyesi tarafından bu yıl 12.’si gerçekleştirilen Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivalinde gerek sahneye çıkan gerek izleyici koltuğuna oturan özel gereksinimli çocuklarımız, tiyatro festivalinin engel tanımadığını kanıtladı.

Bilecik Belediyesi tarafından 12.’si sona eren tiyatro festivali kapsamında sahne alan 13 oyun ile yaklaşık 40 bin tiyatrosever, tiyatronun heyecanını yaşadı.
Yetişkinlerin beğenisine birbirinden güzel oyunlar sunulurken aynı zamanda ilimizdeki çocuk ve özel gereksinimli vatandaşlarımız da tiyatro oyunlarını seyretti ve tiyatronun güzelliğinden yararlandı.

ÇEVRE İLLERDEN BİLECİK’E TİYATRO İÇİN GELDİLER

Sona eren festival hakkında değerlendirmelerde bulunan Oyuncu, Yönetmen ve Festival Organizatörü Ercüment Doğan, şunları söyledi:

”Gerçekten Bilecik’te Belediye Başkanımız Selim Yağcı, liderliğinde çok güzel işler başardık. Çünkü çok emek verilerek yapılan bir iş. Beni mutlu eden şey şu. İstanbul, Ankara, Bursa, Sakarya ve Eskişehir’den Bilecik’e seyirci geldi. Bu inanılmaz güzel bir duygu. Ben bu anlamda böyle güzel bir festivali başlattığı için Belediye Başkanımız Selim Yağcı’ya çok teşekkür ediyorum. Bütün Türkiye’ye örnek oldu. Şu an inanın Makedonya, Azerbaycan Kosova ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden bizlere tebrikler geliyor. Özellikle de ”Othello” oyunumuz, muhteşem geri dönüşler sağladı. Ben bu anlamda bizlere böyle güzel bir etkinliğin paydaşı olmamıza imkan veren ve katkı sağlayan Belediye Başkanımız Selim Yağcı ve belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum”

”ÖNÜMÜZDEKİ FESTİVALLERDE İŞİTME ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİ DE TİYATRONUN GÜZELLİĞİYLE BULUŞTURACAĞIZ”

13. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivaline ilişkin şimdiden çalışmalar başladıklarını kaydeden Doğan, ”Bilecik Belediyesi bununla birlikte dezavantajlı gruptaki kardeşlerimiz için de çok güzel kültürel ve sosyal faaliyetler gerçekleştiriyor. Bizler yapılanları daha da ileriye götürmek için güzel bir karar daha aldık. İnşallah önümüzdeki yıl tiyatro salonumuzun bir köşesine platform kurarak, işitme engelli kardeşlerimizin de tiyatro sanatından faydalanmalarını sağlayacağız. Tiyatroda işaret dili tam olarak tercüme edilemiyor. Fakat ülkemizde bunu yapabilen iki arkadaşımız var. Bizler o arkadaşlarımızı burada ağırlayacağız ve işitme engelli kardeşlerimizin de tiyatro sanatının güzelliğini almalarını sağlayacağız.” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.