DOLAR
32,5106
EURO
34,5587
ALTIN
2.490,62
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
26°C
Bilecik
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C

1 Mayıs’ta miting havasında kutlama yapacaklar

DİSK’e bağlı Cam Keramik-İş Sendikası ile Türk İş’e bağlı Petrol-İş Sendikası 1 Mayıs’ı Bilecik’te kutlama kararı aldı.

Cam Keramik İş Sendikası bürosunda basın açıklaması düzenleyen sendikacılar, Bilecik’te ki bütün emekçileri 1 Mayıs İşçi Bayramı’na katılmaya davet etti.

Sendikacılar adına Cam Keramik İş Sendikası Genel Sekreteri Ergin Ay, 1 Mayıs Salı günü saat 12.30’da Belediye Çay Bahçesi önünde bir araya gelecek işçilerin Cumhuriyet Meydanına kadar yürüyeceklerini ve burada miting havasında bir kutlama gerçekleştireceklerini dile getirdiği konuşmasında şunları ifade etti:

Bildiğiniz gibi önümüzde “1 Mayıs Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü” var. Bu 1 Mayıs’ta Petrol-İş Sendikamızla birlikte Cam Keramik-İş Sendikası olarak birlikte bir 1 Mayıs düzenleme kararı aldık. Bunu bir miting şeklinde yapacağız. Bunun tabi ana çatısını Durden Plastik çalışanları ve Cam İş Madencilik çalışanları oluşturuyor. Fakat bütün sendikalar, bütün işçi kardeşlerimiz, bütün emekçiler bu 1 Mayıs’a davetlidir ve bu 1 Mayıs’a katılmalarını canı gönülden istiyoruz. Bilecik bir sanayi kenti, giderekte sanayileşmesi artıyor. Ama koşular tüm ülkede olduğu gibi Bilecik özelinde de Asgari Ücret sınırında. Birçok emekçi arkadaşımız Asgari Ücretlerle geçimini sağlamaya çalışıyor. İşçi arkadaşlarımız sorunlarını alanlarda dile getireceğiz. Taleplerimizi haykıracağız, sloganlarımızı hep birlikte haykıracağız. İşçilerinde var olduğunu, işlerinde güçlü olduğunu, ayrım yapmadan bir araya gelebildiğini, güçlerini birleştirebildiklerini göstereceğiz tüm Bilecik’e ve tüm Türkiye’ye.İnsanca ücret, insanca çalışma saatleri, iş güvencesi ve sosyal haklar için, Tüm taşeron işçilerine “ayrımsız, kayıtsız, şartsız” kadro için, Özel istihdam büroları aracılığıyla işçi kiralanmasının yasaklanması için, İş cinayetlerine ve meslek hastalıklarına dur demek için,İşsizliğe,yoksulluğa ve hayat pahalılığına karşı mücadele için,Özelleştirmelere hayır demek için,Grevlerin yasaklanarak patronların ve sermayenin elini güçlendiren OHAL/KHK düzenine son vermek için,Sendikal haklar ve işçilere sınırsız örgütlenme özgürlüğü için,İşsizlik fonunun,patronlar tarafından yağmalanmaması için,Kıdem tazminatımızın fona devredilmemesi için,Tüm emekçilere ücretsiz eğitim,sağlık,ulaşım ve barınma hakkı için,Her iş yerine,her mahalleye ücretsiz ve nitelikli kreşler açılması için,Eşit işe eşit ücret için,Çocuk istismarına,tecavüze,şiddete,kadın cinayetlerine ve doğanın talanına dur demek için,Emeklilik yaşının düşürülmesi ve nitelikli sosyal güvenlik hakkı için,Çatışma ve kutuplaşmaya karşı; barış,kardeşlik ve dayanışma için 1 Mayıs’ta alanlardayız.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.