DOLAR
32,5338
EURO
34,9037
ALTIN
2.429,27
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
31°C
Bilecik
31°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

YEŞİLAY HAFTASI ANLATILDI, ZEKA OYUNLARI SINIFI AÇILIŞI YAPILDI

YEŞİLAY HAFTASI ANLATILDI, ZEKA OYUNLARI SINIFI AÇILIŞI YAPILDI
Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi tarafından 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında çocuklarla bir araya geldi.
Bilecik Pelitözü Ortaokulunda gerçekleştirilen programa Belediye Başkanı Selim Yağcı, Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Okul Müdürü Özcan Göktaş, Pelitözü Mahalle Muhtarı Ahmet Aydın, öğrenci ve aileleri katıldı.
Geçtiğimiz yıl; ”Bağımlılığımız Hayat Bağlılığımız Sağlık Olsun” sloganıyla birçok güzel çalışmayı gerçekleştiren Bilecik Belediyesi bu yıl da hafta kapsamında birden fazla etkinliği gerçekleştirerek, öğrencilere ve ailelere yönelik eğitimler verdi.
Gerek okullarda gerek mahalle konaklarında vatandaşlara yönelik birçok güzel uygulamayı gerçekleştiren Bilecik Belediyesi, yapılan etkinlikler ile tütün, uyuşturucu,alkol, kumar ve teknoloji bağımlılığı gibi birçok konuda farkındalık yaratarak, vatandaşlarımızı bilgilendirdi.
Gerçekleştirilen programda ayrıca, Bilecik Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Hülya Eçen Çalışkan’ın koordinatörlüğünü yaptığı ”Akıllıyım Çünkü Teknoloji Bağımlısı Değilim ” Projesinin faaliyetleri kapsamında Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanan Zeka Oyunları Sınıfı’nın açılışı da yapıldı.
BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:
”ÇOCUKLARIMIZ DAMARLARINDAKİ ASİL KANI AKIL VE ZEKA OYUNLARI İLE KORUYACAKLAR”
Gerçekleştirilen programa katılan ve öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılanan Belediye Başkanı Selmi Yağcı, gerçekleştirilen faaliyetlerin önemine değindi.
Bilecik Belediyesi olarak her zaman çocuklara ve eğitime yönelik güzel çalışmaların yanında yer aldıklarını vurgulayan Belediye Başkanı Selim Yağcı yaptığı konuşmada; ”Çocuklarımız damarlarındaki asil kanı akıl ve zeka oyunları ile koruyacaklar.” ifadelerini kullanarak, ”Bilecik Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde güzel ve anlamlı bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Bu hafta Yeşilay Haftası ve Pelitözü, Bilecik’imizin artık 12. mahallesi oldu. İnşallah biz de şehrimizdeki tüm imkanları bundan sonra Pelitözü’ne aktaracağız. Sizin hayalinizdeki arzunuz ve isteğiniz doğrultusunda güzel bir noktaya getireceğiz. Hatta Pelitözü’nü şehrimizin yeni dönemdeki cazibe merkezlerinden biri haline getirmeyi planlıyoruz. Allah sağlık sıhhat verirse 10 yıl ve sonrasında şu karşıdaki alanlarda şehrimizin resmi kurumlarının olduğu yerleşkeyi kuracağız.” ifadelerini kullandı.
”TEKNOLOJİNİN BİZİ DEĞİL BİZİM ONU YÖNETMEMİZ LAZIM”
Konuşmasında; ”Son yıllarda teknoloji büyük bir hızla gelişiyor.” ifadelerine yer veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Teknolojiden uzak olmamak ancak onu da kararında ve uygun bir şekilde kullanmak lazım. Bizler teknolojinin bağımlısı değil onu uygun zaman ve zeminde kullanan olmamız gerekir. Yani teknolojinin esiri olmamak lazım. Teknolojiyi biz kullanmalıyız. Onun bizi yönlendirmesine değil bizim aklımızla ona komut vermemiz gerekir. Televizyonu da saatlerine uygun şekilde kullanacağız. Ama diğer noktalarda da beynimizi ve aklımızı güçlendirecek faaliyetlerde de bulunacağız. Biz Bilecik Belediyesi olarak yaklaşık 3 yıldır Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliğinde güzel bir proje başlattık. ”Akıllıyım Çünkü Teknoloji Bağımlısı Değilim” projesi ile bizler çocuklarımızı akıllarını kullanmaya sevk ettik. Ben bu anlamda böyle güzel ve anlamlı bir çalışmada emeği olan başta Milli Eğitim Müdürümüz ve eğitim camiası, belediyemiz Strateji Geliştirme Müdürlüğümüz, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğümüz yetkilileri ve ekibine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ise Bilecik Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde son derece önemli bir çalışmanın yapıldığını belirterek, ”Öncelikle Belediye Başkanımız ve ekibine böyle güzel bir çalışmayı sergiledikleri için teşekkür ediyorum. Çocuklarımız bizim her şeyimiz. Onlara sonuna kadar güveniyoruz. Çünkü onlar damarlarında her zaman asil kanın olduğu yavrularımız. Onlar ve bu millet, asil kanın sahibi olduklarını 15 Temmuzda gösterdiler.  Bu tür faydalı çalışmalar ile de onların bu asil kanlarının korunmasını sağlayacağız.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların sonunda Belediye Başkanı Selim Yağcı, Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve Bilecik Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü ve Proje Koordinatörü Hülya Eçen Çalışkan, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Ebeveyn eğitimi kapsamında Tütün, Alkol, Uyuşturucu, Kumar ve Teknoloji Bağımlılığı ile Sağlıklı Yaşam konularında eğitim alan kursiyerlere sertifikalarını taktim etti.
Yeşilay Haftası hakkında şiirlerin okunduğu programda TOKİ Ortaokulu öğrencileri tarafından Halk Oyunları gösterisi yapıldı.
ZEKA OYUNLARI SINIFI AÇILDI
Gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Bilecik Belediyesi tarafından Pelitözü Ortaokuluna kazandırılan Akıl Oyunları Sınıfının açılışı yapıldı.
Belediye Başkanı Selim Yağcı, Milli Eğitim Müdürü Durmuş ve beraberindeki heyet, öğrencilerle birlikte Akıl Oyunları Sınıfının açılışını yaptı.
Bilecik Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü ve Akıllıyım Çünkü Teknoloji Bağımlısı Değilim Projesi Koordinatörü Hülya Eçen Çalışkan, sınıf ve sınıfta yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Akıllıyım Çünkü Teknoloji Bağımlısı Değilim projesi kapsamında açılışı yapılan okulda öğrenciler, belirli ders ve zaman dilimlerinde sınıfta yararlı faaliyetlerde bulunabilecek.
Programın sonunda Bilecik Belediyesi tarafından pilav ve ayran ikramı yapıldı.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.