DOLAR
32,5691
EURO
34,7564
ALTIN
2.492,34
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
24°C

Yerli Rönesans dönemi başlıyor

Da Vinci Bilim ve Teknoloji Derneği tarafından başlatılan projeyle, aralarında Türkiye’de müfredatta bulunmayanların da bulunduğu bilimsel konular, ünlü düşünür ve sanatçı Leonardo Da Vinci’nin canlılardaki yapıyı taklit eden bilimsel tarzıyla öğrencilere anlatılacak.

Da Vinci’nin bilimsel öğretilerini kendilerine rehber edinen değişik alanlardaki akademisyen ve uzmanlar, Türkiye’deki bilimsel çalışmaları desteklemek ve öğrencileri bilime teşvik etmek amacıyla derneğin başlattığı projeyi, İstanbul’daki bazı okullarda hayata geçiriyor. Proje kapsamında uzmanlar, “biyomimetik” (doğadaki canlıları taklit bilimi), “antik medeniyetlerde teknoloji”, “uzay teknolojileri”, “mikrodünya”, “aerodinamik” ve “insan vücudu” gibi konuları öğrencilere aktaracak.

Projeyle, İstanbul’daki 25 üniversite ile tüm lise ve orta okullarda, bir milyonun üzerinde öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. Okullara yapılacak seminerler sonunda başarılı görülenler, özel eğitime alınacak ve yeni program uygulanarak, kendilerine sertifika da verilecek.

“DA VİNCİ’YLE TÜRKİYE’DE RÖNESANS CANLANDIRILACAK”

Da Vinci Bilim ve Teknoloji Derneği Başkanı Müge Kanay yaptığı açıklamada, tüm ilçelerde milli eğitim yetkilileriyle görüşmeler yaptıklarını ve verilen izinlere göre projeyi başlatacaklarını söyledi.

Ücretsiz verilecek seminerlerin, akademik eğitimlerden oluşacağını dile getiren Kanay, şu bilgileri verdi:

“Hepsi uzmanlar tarafından verilecek. Türkiye’deki bilimsel çalışmayı, eğitimi, düşünceyi desteklemek amaçlanıyor. Dersleri sıkıcı, ağır değil, ilgi çekecek şekilde anlatıyoruz. Asıl ve en önemli amacımız bilimde rönesansı Türkiye’de canlandırmak. Rönesansta bilim adamları tarihe geri dönmüş ve antik medeniyetleri inceleyerek, bilime yeni bir ivme kazandırmışlardı. Biz de öğrencilerimiz geçmişte bilimsel konularda neler yapıldığını incelesinler ve birlikte ülkemizde bilime yeni bir ivme kazandıralım istiyoruz.”

Kanay, kendilerine rönesansın en önde gelen bilim adamlarından Leonardo Da Vinci’yi örnek aldıklarını anlatarak, “Kendisi, tasarımlarını ve mühendislik ürünlerini geliştirirken, canlıları taklit ediyordu. Hep doğadaki canlılardan ilham aldı. Mesela, uçuş makinesini oluşturmak için uzun zaman yarasaların kanat çırpmasını inceledi. Bunları çizime döktü ve bu kanatları taklit ederek, bir uçuş makinesi geliştirdi. Biz de bunu yapabiliriz. Öğrencileri bu yöne teşvik edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.