DOLAR
32,3693
EURO
35,0908
ALTIN
2.324,13
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

YEDİLER MAHALLESİNDE İFTAR SOFRASI KURULDU

Bozüyük Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Mahalle İftarları  programının yedincisi Yediler Mahallesi’nde yapıldı. Yediler Mahallesi sakinleri iftar programında bir araya gelerek hep birlikte oruç açmanın hazzını yaşadı.

Yediler Mahallesi İftar programı Zafer İlkokulu’nun bahçesinde gerçekleştirildi. İftar yemeğine Garnizon Komutanı Binbaşı Alper KOÇ, Belediye Başkanı Fatih BAKICI ve eşi Emine BAKICI, Belediye Meclis Üyeleri, Yediler Mahalle Muhtarı Naci İNCİ, AK Parti İlçe Başkanı Mesut ÇETİN ve mahalle sakinleri katıldı. Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği tarafından seslendirilen birbirinden güzel ilahiler ile başlayan program ney dinletisi ile devam etti. İftar öncesi programı ile Ramazanın maneviyatını gönüllerinde hisseden mahalle sakinleri iftar saatine kadar semazen gösterilerini izledi. İftar öncesinde eşi ile birlikte bütün masaları tek tek dolaşarak vatandaşlarla görüşen Başkan BAKICI misafirlerine ‘hoş geldiniz’ dedi. Eşi ile birlikte vatandaşlara yemek dağıtan Başkan BAKICI bir kez daha mütevazı kişiliği ile vatandaşların takdirini kazandı. Yediler Parkı’na adı verilen Şehit Mahmut EKİNAY’ın anne ve babasının iftar yemeklerini de bizzat kendi elleri ile ikram eden Başkan BAKICI şehit ailesine “afiyet olsun, rabbim oruçlarınızı kabul etsin” dedi. Kur’an-ı Kerim Tilaveti’nin ardından ezanın okunması ile hep birlikte oruçlar açılarak dualar edildi. Yemeğin ardından mahalle sakinlerine hitaben bir konuşma yapan Belediye Başkanı Fatih BAKICI mübarek ramazan ayının birlik, beraberlik ve bereket ayı olduğunu belirterek “tabi ki Ramazan bereketi ile geliyor. Bu akşam Rabbim bu sofraya misafir olmayı nasip etti. Bu sofralarda hep birlikte Ramazanın maneviyatını yaşıyoruz” dedi. Konuşmasının devamında yapılması planlanan projelerin bir bir hayata geçirildiğini belirten Başkan BAKICI ilçenin en büyük mahalle konağının Yediler Mahallesi’ne yapıldığını, hemen karşısına 3600 metrekarelik bir alan üzerine yapılan Şehit Mahmut Ekinay Parkı’nın da hizmete sunulduğunu söyledi. Konuşmasının sonunda mahalle sakinlerinin önümüzdeki hafta idrak edilecek olan Kadir Gecesini ve bayramlarını kutlayan Başkan BAKICI “inşallah diğer ramazanlarda da bu gönül sofralarımızda buluşmak üzere, Allah’a emanet olun” dedi. Başkan BAKICI konuşmasının ardından çocuklara pamuk şeker dağıttı. İftar programının ardından yoğun bir katılımla açılışı yapılan Şehit Mahmut Ekinay Parkı’na geçen Başkan BAKICI ve beraberindekiler burada parkı gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Belediye tarafından ücretsiz çay servisi yapılan gecede park mahalle sakinleri ile dolup taştı. İçerisinde fitness alanı, koşu parkuru, doğal gölet, şelale, yürüyüş yolları, dekoratif ahşap köprüler ve seyir alanları ile çocuk oyun alanının bulunduğu parkta ayrıca ilçemizde ilk defa uygulanan zemin fıskiyeli kuru havuz sistemi yer alıyor. Çocukların özellikle zemin fıskiyeli kuru havuz sistemine yoğun ilgi gösterdiği parkta çocuklar yerden fışkıran suların altında ıslanarak gece boyunca gönüllerince eğlendi. Ayrıca burada yapılan ışıklı müzikli fıskiye gösterisi, izleyen herkese neşeli dakikalar yaşatırken gecenin unutulmaz anlarından oldu.

Mahalle İftarları Yediler Mahallesi’nde yapılan iftar programının ardından Yeni Mahalle Şeyh Şamil Parkı yanında yapılacak iftar programı ile devam edecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.