DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
28°C

YAKLAŞIK 5 BİN ÇOCUĞUMUZ TİYATRONUN GÜZELLİĞİYLE BULUŞACAK

Bilecik Belediyesi tarafından bu yıl 9. gerçekleştirilen Bilecik Ulusal Tiyatro Festivali, şehrin kültür ve sanat hayatına renklilik kazandırırken, çocukların da hem eğlenmesini hem de bilgi sahibi olmasını sağlıyor.

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde sahnelenen ”Gizemli Yolculuk” adlı oyunda çocuklar eğlenmenin yanı sıra kitap okuyarak, bilgi sahibi olmanın önemini anladı.

Beştaş Çocuk Tiyatrosu tarafından gerçekleştirilen oyunda Ercüment Doğan ve Armağan Kurt gibi usta oyuncular çocuklar için sahne aldı.

Tülay Doğan’ın yönetmenliğini yaptığı iki perdelik oyun hakkında açıklamalarda bulunan Tiyatro Oyuncusu Ercüment Doğan, şunları söyledi:

”Bilecik Belediye Başkanı Sayın Selim Yağcı’nın çocuklarımıza armağan ettiği tiyatro oyunlarında her gün yüzlerce çocuğumuzu tiyatronun güzelliğiyle buluşturuyoruz. Festival kapsamında 5 bin çocuğumuza ulaşmayı hedefliyoruz ve bu gerçekten büyük bir rakam. Söz konusu oyun, Avrupa’da da sahnelenen güzel bir oyun. Çocuklarımız, sahnelenen oyun ile kitap okumanın önemini bir kez daha kavrama fırsatı bulurken, oyunun adında da geçen gizemlerin de kitap okuyarak, elde edildiğini anlatmaktadır. Bizler de bu oyunlarla çocuklarımızı güldürmenin yanında onlara güzel bir şeyler kazandırdığımız için çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.