DOLAR
32,5866
EURO
34,8556
ALTIN
2.493,07
BIST
9.697,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Uluslararası Matematik Çalıştayı Başlıyor

Uluslararası Matematik Çalıştayı Başlıyor

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, 10-11 Mayıs 2018 tarihlerinde “International Workshop on Elliptic Curves, Modular Forms and Langlands Functoriality” isimli uluslararası matematik çalıştayına ev sahipliği yapacak. Bu önemli toplantıya matematikte Cebir ve Sayılar Teorisi’nin önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Bas Edixhoven, (Leiden Üniversitesi, Hollanda) Prof. Dr. K. İlhan İkeda (Boğaziçi Üniversitesi) Prof. Dr. Winfried Kohnen (Heidelberg Üniversitesi, Almanya) davetli konuşmacı olarak katılacak. İki gün sürecek çalıştayda eliptik eğriler, modüler formlar ve Langlands Functoriality konularında çalışan bilim insanları bir araya gelerek literatürdeki son sonuçları tartışma fırsatı bulacaklar.

Çalıştayın Düzenleme Komitesi Başkanı Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlker İnam, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada; çalıştayın düzenlenmesi için kendisini ve ekibini yüreklendiren ve her türlü desteği veren Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi yönetimi ile etkinliğe sponsor olan Türk Matematik Derneği ve Matematik Araştırma Dostları (MAD) Programına teşekkürlerini iletti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.