DOLAR
32,4986
EURO
34,7995
ALTIN
2.488,58
BIST
9.564,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
19°C
Bilecik
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
23°C

ÜLKEMİZİN 240. TABİAT PARKI BİLECİK’TE İLAN EDİLDİ

ÜLKEMİZİN 240. TABİAT PARKI BİLECİK’TE İLAN EDİLDİ…

Ülkemizin 240. Tabiat Parkı Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun imzasıyla ilan edildi.

Toplu temel atma merasimine iştirak etmek için Bilecik’e gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, valilik ziyaretinde bir sürpriz yaparak ülkemizin 240. tabiat parkı olan Kınık Şelalesi Tabiat Parkı’nı ilan etti.

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu’ndan Bilecik’e Sürpriz

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bilecik Valiliği ziyaretinde, tabii güzellikleri ve peyzaj değeri açısından oldukça değerli olan alanı Kınık Şelalesi Tabiat Parkı olarak ilan etti.

Orman ve Su Bakanı Prof. Dr. Eroğlu’nun imzasıyla tabiat parkı ilan edilen alan, Bilecik il merkezine 22 km mesafede bulunuyor. Toplam 1.111 dekar alana sahip olan tabiat parkının tamamı orman mülkiyeti içerisinde bulunuyor.

“Bilecik Tabii Değerlerine Her Zaman Sahip Çıkacağız”

Kınık Şelalesi Tabiat Parkı’nın sahip olduğu değerler sebebiyle korunması gereken bir alan olduğunun altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca “Bakanlığımız tabiatı korumakla mükellef. Bu çok değerli alanı 240. tabiat parkı olarak ilan ettik. Bilecik’in tabii değerlerine her zaman sahip çıktık bundan sonra da sahip çıkacağız” değerlendirmesinde bulundu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.