DOLAR
32,3752
EURO
35,0539
ALTIN
2.326,91
BIST
9.118,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Türkiye’nin terörle mücadele stratejisini Türk Milleti olarak yazalım

MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan, Bilecik’e akşam saatlerinde gelerek genel merkez tarafından görevden alınan partililerle bir araya geldi.

Söğüt ziyaretinin ardından Osmanlı Devletinin manevi kurucularından Şeyh Edebali’nin türbesini ziyaret eden Oğan daha sonra Bilecik Kent Ormanında partililerle buluştu.

Kent Ormanında gerçekleşen basın açıklamasında konuşan Sinan Oğan, haksız, hukuksuz yere görevden alınan il başkanı ve yönetimine desteklerinin devam ettiğini ve devam edeceğini ifade etmek için Bilecik’e geldiklerini ifade ederek, ”Milliyetçi Hareket Partisinin 1 Kasımdan sonra yaşamış olduğu süreç, 7 haziran ile 1 Kasım arasındaki 2 milyondan fazla oy kaybı, 80 olan vekil sayısının 40’a düşmesi, MHP de artık bir kan değişiminin vakti geldiğini ortaya koymuştur. Bu anlamda ilk itiraz bizim tarafımızdan yapılmış, bir değişim kaçınılmazdır ve bu değişimi gerçekleştirmek için bütün Türkiye’yi dolaşacağız bütün ülküdaşlarımızla kucaklaşacağız ve bu değişimi gerçekleştireceğiz diye yola çıktık.”dedi.

Oğan, Şeyh Edebali’nin ” İnsanı yaşat ki, Devlet yaşasın.” sözünü hatırlatarak,” Bizim aslında başarımızın altındaki veyahutta bizim başarı anahtarımız başarı sırrımız aslında budur. Son zamanlarda insanı unuttuk biz. İnsanın olmadığı yerde insanın yaşamadığı, yaşatılmadığı yerde, siyasetin devletin bir anlamı zaten kalmıyor. Son günlerde maalesef insanımız, anamız, evladımız ağlıyor, çocuklarımız babasız kalıyor. Analarımız ağlamaya devam ediyor ve her gün ağlamaya devam ediyor. İnsanlarımız evlat acısı, çocuklarımız baba acısı yaşıyor. Ne oldu bu gün terörle mücadele ediliyor ama nasıl oldu biz bu aşamaya geldik? Hani düne kadar ne söyleniyordu? Daha düne kadar analar ağlamayacak deniyordu. Son 8 ayda yakalaşık 430 ana ağladı, 430 baba evlatsız kaldı. Sayısını şu an ifade edemeyeceğimiz sayıda kızlarımız, nişanlı kızlarımız, sözlü kızlarımız gelin olmuş evlatlarımız dul kaldı. Çocuklarımız babasız kaldı. Anamız her gün ağlıyor ve maalesef ki bu mücadelede son günlerde şehit sayısı inanılmaz ölçüde arttı. Elbette terörle mücadele ediyoruz can kaybımız olacaktır ancak 8 ayda 500’e yakın vatan evladı çok yüksek bir rakam kabul edilebilir rakam değil.” ifadesinde bulundu.

Türkiye’nin şu an önündeki 1 numaralı mesele ülkenin güvenliği meselesidir.

Oğan, ülkenin güvenliği konusunda bir dağınıklığın söz konusu olduğunu kaydederek, ”Çok fazla sayıda şehit vermekteyiz. Türkiye’nin mili güvenlik stratejisinin yeniden gözden geçirilmesi lazım. Terörle mücadele stratejisinin yeniden gözden geçirilmesi lazım. Bizim bir reçetemiz var acil olarak, hükümete 40 yıldır terörle mücadele eden Türkiye’nin bir terörle mücadele stratejisi yoktur. İktidar, muhalefet demeden derhal bir araya gelinmelidir. Türkiye’nin terörle mücadele strateji belgesi ortaya konmalıdır ve Türkiye’nin yeni bir terörle mücadele birimi oluşturulmalıdır. Bu gün Türkiye’de terörle normal polis mücadele ediyor, özel harekat mücadele ediyor, normal asker mücadele ediyor, uzman çavuşlar, uzman er ve erbaşlar mücadele ediyor, bordo berelilerinden tutunuz da sat komandolarına kadar farklı birimler ve sınır birliklerimiz mücadele ediyor. Maalesef ki Türkiye’de en az 10 farklı birim aynı bölgede terörle mücadele ediyor. 10 farklı birimin 10 farklı koordinasyon merkezi var. Bu 10 farklı birim farklı yerlerden istihbarat alıyor, farklı yerlerden talimat alıyor, farklı yerlerde mücadele sürdürüyor. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Burada insan kaybı son derece yüksek olur. Bunun yerine hükümete önerimizdir; bütün bu sayılan birimlerden en seçkin birlikleri en seçkin askerleri polisleri bir birim altında derhal toplamalı Milli İstihbarat Teşkilatımız iç ve dış istihbarat olarak ikiye bölünmeli, iç istihbarat birimi muhalifleri izlemekten vazgeçmeli ve terörle mücadeleye odaklanılmalıdır. Terörle mücadele milli bir meseledir ve hiçbir şekilde üzerinde siyaset yapılacak bir konu değildir. Her gün yitip giden canlar bizim canımızdır. Her gün canımızdan can gidiyor. Daha acısı insanlarımız maalesef ki şehit haberlerine alışıyor. En acı olanı da budur. Maalesef ki eskiden 1-2-3 şehit haberi geldiğinde bütün Türkiye teyakkuz haline geçerken şimdi 5 er 10 ar şehit haberleri gazete köşelerinde her geçen gün daha küçük puntolarla yazılır hale gelmiştir.” diye konuştu.

 

Türkiye’nin başkenti terörle teröre en çok can veren şehir haline gelmiştir.

Oğan ,Türkiye’nin başkenti Ankara’nın en çok ve en büyük terör eylemlerinin yapıldığı il haline geldiğini savunarak, ”Düşünün, Türkiye’nin kalbi, Türkiye’nin başkenti en çok teröre kurban veren il haline gelmiştir. Son bir kaç ay içinde 3 büyük terör saldırısı başkentte yaşanmıştır. İstanbul’da yaşanıyor, başka illerde yaşanıyor. Yakın bir zamanda Söğütlü bir kardeşimiz Antalya’da defnedildi şahadet şerbetini içen. Her ile maalesef ki en az bir, bazılarına 10’un üzerinde şehit geliyor. Türkiye’de böyle bir il yok ki , o ile şehidimiz gitmesin. O sebeple hükümetin günahı büyük. Hükümet zamanında yolun altına bomba döşenirken neredeydi?  Zamanında dağa teröristler çıkarken neredeydi? Bunlarında hesabını vermesi lazım ama bu gün açıkça ilan ediyoruz terörle mücadele Türkiyenin milli meselesidir ve terörle mücadelede samimi olduğu takdirde her türlü desteği Türk Milleti olarak vermeye hazırız. Bu AKP’ye verilen bir destek değildir. Bu Türk Milletinin terörle mücadelesine verilen destektir. Eğer beceremiyorsa derhal hükümeti bıraksın. Türk Milliyetçileri dün olduğu gibi bu günde terörle mücadeleyi hakkıyla yerine getirir en az can kaybıyla bir an önce teröristler hak ettiği cezayı alır. Maalesef ki bu iktidarın muhalefete kulak verme gibi bir alışkanlığı yok. Bu çağrımızı buradan biz yine de ifade etmiş olalım hükümet bunu yaptı yaptı, yapmadı en kısa sürede kurultayımızı gerçekleştireceğiz ve MHP Genel Başkanı olarak, bunu parlementoda gündeme getireceğiz ilk seçimde de iktidar olup, bunu derhal uygulaya geçireceğiz. Hatırlar mısınız? Mecliste zamanında Musul’a konsolosluğumuza Işid teröristleri girmeden önce bir milletvekili çıkmış 16 saat önce hükümete demişti ki; Ey hükümet uyumayın! Konsolosluğumuz Işid tarafından işgal edilmek üzere! AKP milletvekilleri bu milletvekiline ne demişlerdi hatırlıyor musunuz? ; Atma kardeşim başka işimiz gücümüz var. Senin burada safsatalarını dinleyecek halimiz yok. Bir başkası delilin var mı ortaya delil koy demişti. Ertesi gün maalesef acı gerçeği hep beraber bütün Türkiye olarak görmüştük. O kardeşiniz bu gün burada size hitap ediyor. Bendim onu söyleyen. O gün orada sözümüzü dinletememiştik bu gün hiç olmazsa gelin Türkiye’nin terörle mücadele stratejisini Türk Milleti olarak yazalım Türkiye’ye terörle mücadele birimi kazandıralım ve profesyonel katillerin önüne, PKK’lılar çünkü dağda yaşayan ve o bölgenin şartlarına uyum sağlamış profesyonel katillerdir. Onların karşısına gencecik çocuklarımızı koymak yerine profesyonel eğitim almış son derece iyi donatılmış ve o anlamda kendisini yetiştirmiş ve her türlü ihtiyacı da giderilmiş güvenlik kuvvetlerimizi çıkaralım.” ifadesinde bulundu.

12495153_10156860755765438_96111779850456052_n 12417896_10156860750570438_4536108673714451878_n 12439447_10156860755610438_6361322189363682171_n

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.