DOLAR
32,3535
EURO
35,1812
ALTIN
2.324,98
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

“Türkiye’nin adli bilimlerde iyi yetişmiş gazetecilere ihtiyacı var!”

Prof. Dr. Atasoy: “Türkiye’nin adli bilimlerde iyi yetişmiş gazetecilere ihtiyacı var!”

Prof. Dr. Sevil Atasoy, Türkiye’de adli bilimler konusunda iyi yetişmiş gazetecilerin gerekliliğine vurgu yaptı. Bu alanda yetişen bir gazetecinin haber ya da yazısını hazırlarken her söyleneni doğru kabul etmeyip, kuşkucu yaklaşarak doğru kişilere ulaşıp doğru bilgileri kamuoyuna aktarabileceğini söyledi.

Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Bağımlılık ve Adli Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sevil Atasoy, Ülke TV’de katıldığı Artı Eksi programında Türkiye’de adli bilimlerde yetişmiş gazetecilere ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Konuyla ilgili Şaban Özdemir’in sorularını cevaplayan Prof. Dr. Sevil Atasoy bir adli muhabirin ve köşe yazarının adli bilimler hakkında bilgi sahibi olması gerektiğine dikkat çekti. Adli bilimler alanını bilen gazetecinin hem haberini hem de yazısını daha kaliteli hale getirebileceğini belirten Atasoy, böylece hatalı, yanlış bilgi ve yazımların da önüne geçilebileceğini kaydetti.

Atasoy canlı yayında şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bu alanda yetişen bir gazetecinin haberi ya da yazısını hazırlarken her söyleneni doğru kabul etmeyip, kuşkucu yaklaşıp doğru kişilere ulaşarak doğru bilgileri kamuoyuna aktarabilmeli. Aksi halde kamuoyunda kafa karışıklığı yaşanabilir. Bununla ilgili ülkemizde çok sayıda örnek var. Özellikle de son 5 yılda. Bir gazeteci diyelim ki adliye muhabiri olduğunda haberini yaparken çok daha sağlıklı verilerle çok daha bilinçli olarak haberini yapacak ve hatasız olarak yapacak. Suçun nedenlerini, insanların neden suç işlediğini ve kimlerin suç işleyebileceğini ve bunun nasıl önlenebileceğini teorisini de bilerek sahaya çıkacak. Cinayet davalarından siyaset davalarına kadar eksik bilgi ve duyduklarını doğru farz etmeyecek.”

Ülkemizin genç kuşakları adil bilimlerle olan tanışıklığının büyük ölçüde filmler, diziler ve polisiye romanlarla olduğunu ifade eden Prof.Dr. Atasoy, bu konuda çok dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Adli bilimlerin alanda uygulanmasının kesinlikle filmlerde, dizilerde görüldüğü gibi olmadığını kaydeden Prof.Dr. Atasoy, adli bilimlerin emek isteyen ve büyük ekiplerin işi olduğunu dile getirdi.

Suçun önlenmesi ve bu alanda daha bilinçli bir toplum oluşturmak için Üsküdar Üniversitesi Bağımlılık ve Adli Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Adli Bilimler Yüksek Lisans Programı’nı hayata geçirdiklerini ifade eden Prof.Dr. Sevil Atasoy ilgi duyan herkesin lisansüstü eğitime katılabileceğini vurguladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.