DOLAR
32,3787
EURO
35,0516
ALTIN
2.326,54
BIST
9.076,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Türkiye KamuSen Bilecik İl Temsilcisi Ömer Yel’den sert tepki !

Türkiye KamuSen Bilecik İl Temsilcisi Ömer Yel, son dönemde Ülkemizde yaşananlara, yapmış olduğu basın açıklamasıyla sert tepki gösterdi;

Son günlerde yakın coğrafyamızda başlayan yangının yavaş yavaş ülkemize de sıçradığını üzülerek görmekteyiz. Türkiye Kamu-Sen olarak uzun yıllardan beridir uygulanan politikaların ülkemizi bir bataklığa doğru çektiğini vurgulamamıza rağmen, stratejik derinlik, değerli yalnızlık, kardeşlik projesi, medeniyetler ittifakı gibi dışı süslü içi boş kavramlarla ülkemiz bir kaosa sürüklenmiştir.
İsrail ve Amerika’nın yazdığı Büyük Ortadoğu Projesine baş aktör olarak, eş başkan sıfatıyla atanan ve başkalarının yazdığı ve yönettiği projelerde figüran olmaktan öteye gidemeyenlerin oluşturduğu strateji, ülkemizi bugünkü derin açmazın içine hapsetmiştir.
Altı ilimizde sokağa çıkma yasağı ilan edildiği, vatandaşımızın hayatını kaybettiği göz önünde bulundurulduğunda, yakın coğrafyamızı ateşe atarak, yer altı ve yer üstü kaynaklarından faydalanmayı amaçlayan emperyalist güçlerin oyuncağı olanlar, bugün ülkemizde yaşanan bu tablonun baş sorumlusudur.
Bir tarafta Ortadoğu’yu hizaya getireceğini zannederek kahramanlığa soyunanların, diğer tarafta devletin değerlerini yok ederek, Andımız’ı kaldırarak, milli bayramlarımızı kutlamayı yasaklayarak, yeni Türkiye hayali kuranların yarattığı tabloda Türk bayrağını indirmek sıradan bir olay haline gelmiştir. Birilerinin eski Türkiye diye küçümsediği Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk büstlerinin ayaklar altına alınması, bu ülkede yaşayan herkes için bir züldür.
Öve öve bitirilemeyen yeni Türkiye’de eğitim sistemimiz darmadağın edilmiş, bütün öğretmenlerimiz fişlenmiş, yöneticilerimiz görevden alınmış, memurlarımız sürgün edilmiş, kurumlarımız ayrıştırılmış, polise, askere, hakime, savcıya yapılan algı operasyonlarıyla devlete ve kurumlarına karşı güven zedelenmiş, okullarımız yakılmış ve devlet kurumu büyük yara almıştır.
Kurumların birbirine düşman edildiği, kamu görevlilerinin bizden, bizden değil şeklinde ayrıştırıldığı, ihalelerin cemaat-tarikat, ahbap-çavuş ilişkisine dayalı olarak dağıtıldığı bir ülkede, bütünlüğü ve kardeşliği sağlamanın mümkün olmadığı artık anlaşılmalıdır.
Çözüm süreci adı altında başlatılan yıkım projesi yoluyla güvenlik güçleri pasifize edilmiş, terör örgütü belli bölgelerde adeta kendi devletini ilan etme noktasına gelmiştir. İhanet sürecini topluma kabul ettirmek adına oluşturulan Akil adamlar, yıkılan kardeşliğimiz, bozulan dirliğimiz karşısında toplumu şimdi ne ile ikna etmeyi düşünmektedirler?
‘Bilmem kaç gündür kan akmadı’ diye propaganda yapanlara karşı Türkiye Kamu-Sen olarak bu süreç sonunda daha fazla kan akacağını anlatmaya çalıştık. Buna karşın birileri bizi ‘Bu süreci hayvanlar bile anladı ama bazıları anlamadı’ diyerek itham etmeye kalkıştı. Gelinen noktada haklı çıkmanın üzüntüsünü yaşamakla birlikte, bu süreci ancak hayvanların anlayabileceğini, aklı, izanı ve mantığı olanların, bu ihanet sürecine destek vermeyeceğini bir kere daha görmüş olduk.
Sözde Ayn-el Arab (Kobani)’yi savunmak adına ülkemizde şehirlerimizi yakıp yıkıp, kan gölüne çeviren hainler, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde eşit vatandaşlar olarak yaşadıkları ve her türlü haktan faydalandıkları bir devletin askerini, polisini, pusu kurarak alçakça arkadan vuracaklarına, gitsinler şehirlerini savunsunlar. Ancak gördük ki, bu hainler sadece ekmeğini, aşını yediği vatanın evlatlarını hain pusularda sırtlarından vurmayı becerebiliyorlar.
Sonuç olarak gelinen süreç ve yıllardır uygulanan yanlış politikaların bizleri getirdiği nokta ortadadır. Yeni Türkiye söylemlerinin eskiyi kötülemenin; 90 yıllık hizmetlerin, birikimlerin yok sayıldığı, kazanımlarımızın birer birer imha edildiği, kurumların ve kişilerin birbirine düşman haline getirildiği görülmelidir. Kendi okullarını kurup devletin okullarını yakanlar, KCK yoluyla ülkemizde bir devlet kurmayı hedef haline getirenler, sınırlarımız dışındaki bir kara parçası için ülkemizin şehirlerinin altını üstüne getirip, 14 vatandaşın ölümüne sebep olanlar ve bunlara bu cüreti verenler ihanet suçuyla yargılanmadıkları sürece, bu ülkede kardeşlik ve birlik tesis edilemez. Kardeşlik ve birlik, suçlunun cezasız kaldığı, adaletin kolunun kanadının kırıldığı, güvenlik güçlerinin elinin kolunun bağlandığı bir proje olmamalıdır.
Bu bakımdan, her geçen gün ülkemizin önü alınamaz bir uçuruma doğru sürüklendiğini görmenin derin endişesi içerisinde, tarihi bir uyarı daha yapmak gereği hasıl olmuştur. İçeride; bu ihanet projesinden derhal vazgeçilmeli, eski Türkiye, yeni Türkiye gibi kavramlarla kamu görevlilerinin, devlet kurumlarının bir birine düşman edilerek siyasi rant sağlanmasına son verilmeli, devletin ve milletin değerleriyle yeniden barışılmalı, milli değerlerimizin içinin boşaltılmasına bir son verilmelidir.
Dışarıda; başkalarının projelerine piyon olmanın, ucuz kahramanlıklar peşinde koşmanın, başka ülkeleri dizayn etme sevdasının, emperyalistlerin ekmeğine yağ sürdüğü, Müslüman kanının akmasına neden olduğu, coğrafyamızın bir kan gölüne döndürüldüğü artık görülmelidir.
Batı’nın pompalamasıyla benimsediğimiz ve desteklediğimiz Arap Baharı, Türkiye ve Türkmenler de dahil bu coğrafyada yaşayan herkes için hazana dönmüştür. Türkiye, kendisi planlamadığı, kendisi kurmadığı ve kuralını kendisi koymadığı hiçbir oyunun parçası olmaması gerektiğini anlamak ve girdiği bu maceralı yoldan bir an önce dönerek milli politikalara ağırlık vermek zorundadır. Aksi halde, günümüzde yaşadığımız zorlukları, yıkımı ve kargaşayı arayacağımız daha büyük kaosları görmemiz hiç de sürpriz olmayacaktır.
Ömer YEL
Türkiye Kamu Sen
Bilecik İl Temsilcisi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.