DOLAR
32,5345
EURO
34,9749
ALTIN
2.433,76
BIST
9.803,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Türkiye Kamu Sen Bilecik İl Temsilciliğin’den Basın Açıklaması

Türkiye Kamu Sen Bilecik İl Temsilciliği üyeleri, hükümetin memurlara vermiş olduğu ek zamlar hakkında basın açıklaması yaptı.

Türk Eğitim Sen Bilecik Şube Başkanı Ömer Yel, yaşanılan ekonomik gelişmelerle birlikte 2,6 milyon kamu görevlisinin ve 1,9 milyon emeklinin geçim mücadelesi verdiğini iddia etti.

Cumhuriyet Meydanında yapılan basın açıklamasında Yel, “Memurlarımız 9 aydır, toplu sözleşme görüşmelerinde uğradığı ihanetin bedelini ödemektedir. Bilindiği gibi iktidar ve malum konfederasyon iş birliği ile memurlar 123 TL, emekliler ise 140 TL zamma mahkûm edildiler. 2014 ve 2015 yılı maaş zamlarının belirlendiği toplu sözleşme görüşmelerinde sözde yetkili konfederasyon, memurları masada yüz üstü bıraktı. Kanuna göre 30 gün sürmesi gereken toplu sözleşme süreci 7 günde, 2 toplantı sonunda anlaşmayla sonuçlandırıldı. Toplu sözleşme sonunda kamu görevlilerinin hakkı olan enflasyon farkı ödemesi gasp edildi, yok sayıldı; memurlar kaderine terk edildi. Bütçede memurlara ayrılan kaynağın 2,97 milyar TL’si Hükümete peşkeş çekildi ve masada bırakıldı. Maaşlara yansıyan 123 TL’lik net artış, tarihi başarı olarak yutturulmaya çalışıldı. Halbuki 123 liralık zam aslında toplu sözleşme görüşmelerinde Hükümetin ilk teklifi olan %3+%3 maaş zammından bile daha düşük bir zam demekti.  123 TL en düşük memur maaşına %6,6; ortalama memur maaşına %5,2 artış anlamına geliyor. Ayrıca, enflasyon farkı unutuldu; ek ders ücretleri, nöbet ücretleri, ek ödemeler, aile yardımı, çocuk parası, özel hizmet tazminatı, fazla mesai ücretleri de artmadı.” dedi

Ekonomik planlarda yapılan değişiklikler ve ardan fiyatlara bakıldığında memurun 240 lira zararda olduğunu iddia eden Yel, ” Ekonomik planlarda yapılan değişiklikler ve artan fiyatlar dikkate alındığında, memurların aylık 240 lira zararda olduğu görülmektedir. Memurun yalnızca 2014 zararı yüzde 12 olmuştur. Artık enflasyon farkı da memurların eriyen maaşlarını kurtarmaya yetmemektedir. O halde 2014 ve 2015 yıllarını kurtarmak için memur ve emeklilerimize yüzde 12 ek zam yapılması zorunlu hale gelmiştir.  Hâkime, savcıya, akademisyene veriliyorsa, diğer memurlara ve emeklilere neden verilmesin? Üstelik onlara verilen kadar da istemiyoruz.” dedi.

Yel, açıklamalarının devamında, “Tüm kamu görevlilerinin ekonomik sorununu çözecek bir çalışma yapılması için iktidarın kaçacak yeri, geçerli bir mazereti yoktur. Cumhurbaşkanlığının bütçesini iki katına çıkarıyor, %100 zam yapıyorsunuz. Atatürk’ün emaneti Orman Çiftliğini talan edip, milyarlarca liraya saray yapıyorsunuz. Milletvekili maaşlarına tam 1000 lira zam yapıyorsunuz.  PKK’yla terör pazarlığı yapıyorsunuz. Apo’yla ihanet pazarlığı yapıyorsunuz. IŞİD’le rehine pazarlığı yapıyorsunuz. PYD’yle yardım pazarlığı yapıyorsunuz. Memurla maaş pazarlığı yapmaktan kaçamazsınız.” ifadelerini kullandı.

DSC_0427

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.