DOLAR
32,3264
EURO
35,0746
ALTIN
2.300,17
BIST
8.994,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

TÜRK EĞİTİM VAKFI 50. YILINDA ATA’NIN HUZURUNDA

TÜRK EĞİTİM VAKFI 50. YILINDA ATA’NIN HUZURUNDA

1967’den bu yana başarılı ancak maddi imkanı kısıtlı gençlere eğitim desteği sağlayan Türk Eğitim Vakfı (TEV), 50.yıl etkinlikleri kapsamında ‘Ata’ya Umut Ziyareti’ gerçekleştirdi. TEV’in kuruluş günü olan 4 Mayıs’ta düzenlenen ziyarete TEV Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer M. Koç, TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı ve Türkiye’nin farklı bölgelerinden TEV bağışçıları, gönüllüleri, çalışanları ve bursiyerlerinden 1000’i aşkın kişi katıldı. TEV Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer M. Koç ve TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı’nın imzaladığı Anıtkabir defterindeki ortak mesajda “Türk Eğitim Vakfı olarak, zât-ı âlinizin Cumhuriyetimizin ilk yıllarında başlattığı milli eğitim seferberliğini bir vazife kabul ederek, yarım asırdır aynı ruh ve azimle faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Bu yoldaki gücümüzü ve kararlılığımızı daima ışığımız olan, ‘Cumhuriyeti biz kurduk onu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz.’ sözünüzden almaktayız” denildi.

Vizyoner iş insanı merhum Vehbi Koç önderliğinde 205 hayırsever tarafından başarılı ve maddi olanakları kısıtlı gençleri desteklemek amacıyla bundan tam 50 yıl önce, 1967’de kurulan Türk Eğitim Vakfı (TEV), vakfın kuruluş günü olan 4 Mayıs’ta ‘Ata’ya Umut Ziyareti’ gerçekleştirdi. TEV Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer M. Koç ve TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı ev sahipliğinde düzenlenen ziyarete, Türkiye’nin farklı bölgelerinden TEV bağışçıları, gönüllüleri, çalışanları ve bursiyerlerinden 1000’i aşkın kişi katıldı. Saat 11.00’de Aslanlı Yol’un başında toplanarak yürüyen grup, Atatürk Mozolesi’ne çelenk bıraktı. ‘Türk Eğitim Vakfı 50. Yaşında Ata’nın Huzurunda’ yazılı pankartla yol alan konvoya eşlik eden TEV Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer M. Koç ve TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, Misak-i Milli Kulesi’ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

“Cumhuriyeti emanet ettiğiniz gençliğimizin temsilcileri olan bursiyerlerimizle birlikte huzurunuzdayız.”

TEV Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer M. Koç ve TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı Anıtkabir Özel Defterine şu mesajı yazdı: “Türk Eğitim Vakfı olarak, kuruluşumuzun 50’nci yılında kurucularımız, yöneticilerimiz, bağışçılarımız ve Cumhuriyeti emanet ettiğiniz gençliğimizin temsilcileri olan bursiyerlerimizle birlikte huzurunuzdayız. Türk Eğitim Vakfı olarak, zât-ı âlinizin Cumhuriyetimizin ilk yıllarında başlattığı milli eğitim seferberliğini bir vazife kabul ederek, yarım asırdır aynı ruh ve azimle faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Bu yoldaki gücümüzü ve kararlılığımızı daima ışığımız olan, ’Cumhuriyeti biz kurduk onu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz.’ sözünüzden almaktayız. Türk Eğitim Vakfı olarak, demokratik, laik ve müreffeh Türkiye’yi kuracak; fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller yetişmesi için tüm gayretimizle çalışmaya devam edeceğimize ve emanetinize sonsuza dek bağlı kalacağımıza huzurunuzda söz veriyoruz.”

“Gençlerimizin eğitim fırsatlarına erişimi ve eğitim kalitesinin yükseltilmesi konusunda hepimizin sorumluluğu günden güne artmaktadır.”

Anıtkabir ziyaretinin ardından düzenlenen toplantıda TEV bağışçılarına seslenen Ömer M. Koç, şöyle konuştu: “Bugün, Atamızı ziyaret ederek, onun başlattığı çağdaş eğitim, aydınlık gelecek idealine sahip çıkma kararlılığımızı bir kez daha ortaya koyduk. Türk Eğitim Vakfı’nın 50. Kuruluş yıldönümünü kutlamak üzere toplanmış bulunuyoruz. Gençlerimizin Cumhuriyetin değerlerine bağlı, eğitimli bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunma amacıyla çıktığımız bu eğitim seferberliğinde ne kadar çok şey başardığımızı memnuniyetle görüyorum. Türk Eğitim Vakfı 50 yıldır aldığı bu güçle büyümesini devam ettirmiş ve bugün ‘Türkiye’nin eğitim vakfı’ haline gelmiştir. Ben de, bu vesile ile TEV’e ve ülkemize hizmet etmekten, bu ailenin bir parçası olmaktan gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. TEV’in başarı hanesinde bugün yurt içinde yaklaşık 231 bin; yurt dışında ise 1700 olmak üzere toplam 233 bine yakın öğrencimize sağlanan eğitim bursu vardır. Bu sayıları artırmak en büyük hedefimizdir. Gençlerimizin eğitim fırsatlarına erişimi ve eğitim kalitesinin yükseltilmesi konusunda hepimizin sorumluluğu günden güne artmaktadır. Tüm gayretlerimize rağmen eğitimde fırsat eşitsizliği azalan değil, maalesef büyüyen bir sorun olmaya devam ediyor. İnanıyorum ki TEV Ailesi olarak, bundan sonra daha fazla genci destekleyerek, gençlerin ve toplumun umudunu besleyerek daha fazlasını yapmak için azmedeceğiz. Biliyoruz ki bilgiyle donattığımız gençler, yarınların aydınlığı olacaktır. İşte bu aydınlık ümidiyle Türk Eğitim Vakfı’nın ‘Umut’ teması etrafında şekillenen 50. yılını kutlar, TEV ailesi adına sizleri sevgi ve saygıyla selamlarım.”

“Vakfımız, gençlerimizin çok yönlü gelişimine katkı sağlıyor”

Türk Eğitim Vakfı’nın 50. kuruluş yıldönümünü tüm yöneticileri ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen bağışçıları, bursiyerleri ve gönüllüleri ile Ata’nın huzuruna çıkarak kutladığını vurgulayan TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, TEV’in yarım asırdır eğitim yolunda umut saçarak yoluna devam ettiğini belirtti.

Türk Eğitim Vakfı’nın 50. yıl itibari ile verdiği burs sayılarının 230 bini aştığını ifade eden Rona Yırcalı, burs desteklerinin yanısıra Türk Eğitim Vakfı çatısı altında üstün ve özel yetenekli öğrencilerin eğitim gördüğü TEVİTÖL, TEV’in hizmete açtığı 3 kız öğrenci yurdu ve milli eğitimin hizmetine sunulan eğitim kurumları ile birlikte devam eden desteklerinin arttırılması hedefinin altını çizdi.

TEV’in 50. yılının ‘umut’ teması altında kutlandığını belirten Yırcalı, “50. yaşımız kapsamında sürdüreceğimiz faaliyetler umudumuzu yücelterek tüm ülkede eğitim seferberliği başlatacak. İletişim faaliyetlerimize büyük ehemmiyet verip; bağışlarımızı artırmayı, bireysel bağışçılığı geliştirmeyi ve yeni bağış kanalları yaratmayı hedefliyoruz.”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.