DOLAR
32,5991
EURO
34,7588
ALTIN
2.499,68
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
27°C
Salı Açık
28°C

Türk Eğitim-Sen Bilecik Şube Başkanlığından…

Bilindiği gibi, Milli Eğitim Bakanlığınca 2014 yılında yapılan Yönetmelik Değişikliği ile binlerce Okul Müdürü tasfiye edilerek görevlerine son verilmişti. Türk Eğitim-Sen olarak bu zulme sessiz kalamazdık, kalmadık da. Hukuken ne yapılması gerekiyorsa onu yaptık. Tasfiye edilen, zulme uğrayan binlerce Okul Müdürümüzün hakkını adaletine güvendiğimiz Yüce Türk Mahkemelerinde aradık. Bilecik ilinde sendikamızca Okul Müdürü üyelerimiz ile ilgili toplam 7 dava açıldı. Aradan aylar geçse de, adalet gecikmiş olsa da, dava açtığımız Okul Müdürlerimizin hakları mahkemelerce geri verilmiştir.

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu (YD İtiraz No: 2014/1151) 18/02/2015 tarihli Kararı ile uygulamanın Yürütmesini Durdurmuştur. Ayrıca, Eskişehir 1. ve 2. İdare Mahkemeleri, Okul Müdürlerine uygulanan idari işlemleri İPTAL etmiştir. Mahkeme Kararları, Haziran ayının ikinci haftasından itibaren, Bilecik Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tebliğ edilmeye başlanmış ve hala da tebliğ edilmeye devam etmektedir.

Bundan sonra idarenin yapacağı işlem çok basittir. Hiç düşünmelerine, işi savsaklamalarına gerek yoktur. İDARE, MAHKEME KARARLARINI UYGULAMAK ZORUNDADIR. Çünkü; İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 28. Maddesinin 1. Fıkrası’nda “Danıştay, Bölge İdare Mahkemeleri, İdare ve Vergi Mahkemelerinin esasa ve yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararlarının icaplarına göre idare, gecikmeksizin işlem tesis etmeye veya eylemde bulunmaya mecburdur. Bu süre hiçbir şekilde kararın idareye tebliğinden başlayarak 30 (otuz) günü geçemez.” denildiğinden, Bilecik Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü yasal süre içerisinde dava kazanan Okul Müdürlerini göreve döndürmek zorundadır.

Eğer, Türkiye Hukuk Devleti ise eğer, Bilecik Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü hukuka saygılı ise, hukuk neyi emrediyorsa onu yapacaklardır. Yani, Mahkeme Kararlarını uygulayıp Okul Müdürlerini eski görevlerine geri döndüreceklerdir.

Sendikamıza gelen bilgilere göre, idare yeniden değerlendirme işlemi yapmaktadır. Üstelik bu değerlendirme işlemi Danıştay’ın iptal etmesine rağmen yine 6 ay süre ile çalışmadıkları Milli Eğitim Müdürleri veya Şube Müdürleri tarafından yapılmaktadır. Yeniden Değerlendirme işlemi kesinlikle Mahkeme Kararının uygulanmaması anlamına gelir, Mahkeme Kararının yok sayılması demektir. Göreve geri döndürülmeyen, yani fiilen Okul Müdürü olarak görev yapmayan, kendisini değerlendirecek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Yöneticileri ile en az 6 (altı) ay çalışması gerektiği halde, henüz çalışmadan yeniden değerlendirme işlemi yapılması hukuka aykırıdır. Aynı zamanda Mahkeme Kararı uygulanmadığı için idare suç işlemektedir.

Buradan Sayın Bilecik Valimize ve Sayın Bilecik İl Milli Eğitim Müdürümüze bir kez daha sesleniyorum. Mahkeme kararlarını yok sayamazsınız. Mahkeme Kararı gereği, dava kazanan Okul Müdürlerini görevlerine geri döndürmek zorundasınız. Bunun dışında yapacağınız her türlü idari işlem yok hükmündedir, hukuka aykırıdır ve suçtur. İşlenen bu suçun cezasız kalması da mümkün değildir. Dava kazanan Okul Müdürü üyelerimiz haklarını yargı organlarında aramaya devam edeceklerdir.

Bu amaçla, Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi tarafından Valilikler uyarılmıştır. Danıştay’ın kararı doğrultusunda Okul Müdürlerinin göreve döndürülmeleri istenmiştir. Eğer Bilecik Valiliği bu kararı hemen uygulamazsa, Sayın Valimiz ve İl Milli Eğitim Müdürümüz hakkında şube başkanlığımızca önümüzdeki hafta Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunularak yasal işlem başlatılacaktır.

Kamuoyuna, yönetici üyelerimize ve atama makamındaki değerli yöneticilerimize saygıyla duyurulur.

Ömer YEL

Şube Başkanı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.