DOLAR
32,3654
EURO
34,9610
ALTIN
2.325,42
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

TÜRK EĞİTİM-SEN BASIN AÇIKLAMASI

Değerli Basın Mensupları… Bozüyük ilçemizde sendika üyemiz Muhittin YETİŞ, okul müdürü olarak görev yapmakta iken girdiği değerlendirme sonucunda 69,03 puan alarak başarısız sayılmış ve okul müdürlüğü görevinden alınarak Gölpazarı ilçemize sınıf öğretmeni olarak atanmıştır. Ancak; yönetici arkadaşımız yapılan değerlendirmenin hukuka aykırı bir şekilde yapıldığını, değerlendirmede bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü ile 2 şube müdürünün haksız ve taraflı değerlendirme yaptıkları iddiasıyla Eskişehir 2. İdare Mahkemesinde dava açmıştır. Mahkeme heyeti, üyemizi haklı bulmuş ve YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI  vermiştir. İdare, mahkemeye vermiş olduğu savunmada yönetici arkadaşımıza neden olumsuz puan verdiğini bilgi ve belgeyle ispatlayamamıştır. Bu arkadaşımız şimdi görevine iade edilecek olup, bilgi ve belge eşliğinde yeniden değerlendirilecektir. Kendi vermiş oldukları olumsuz puanları belgelendiremeyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Hüseyin GÜMÜŞ, dâhiyane bir fikir üreterek 15 Ocak 2015 tarihinde okula şube müdürünü göndermiş, kendisi de resmi bir yazı yazarak değerlendirme yapan öğretmenlere baskı kurma teşebbüsünde bulunmuştur. İlçe Milli Eğitim Müdürünün yazmış olduğu bu yazı Türkiye’de bir ilk olduğundan yazının bir kopyası şube başkanlığımızca Genel Merkezimize ulaştırılmıştır. Belgeyi inceleyen Genel Merkezimiz, aynı gün internet sitesinde “BOZÜYÜK MEM EVLERE ŞENLİK” başlığıyla haber yapmıştır. Aynı gün akşamında ise Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Sayın İsmail KONCUK, facebook sayfasında “BOZÜYÜK İLÇE MÜDÜRÜ GÜMÜŞ’TEN ALTIN DEĞERİNDE BULUŞ” başlıklı bir yazı paylaşmıştır. Genel Başkanın bu yazısı tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de geniş yankı bulmuş olup, bir çok gazete ve internet sitesinde yayımlanmıştır.

 

Değerli Basın Mensupları… Bildiğiniz gibi 2014 – 2015 eğitim öğretim yılı 1. Dönemi 23 Ocak 2015 Cuma günü sona ermiştir. Bozüyük ilçemizde karne dağıtım töreni Metristepe Ortaokulu’nda yapılmıştır. Yapılan törende bu seneki TEOG sınavında soruların tümünü doğru cevaplandıran iki öğrencimizde ödüllendirilmiştir. İşin garip tarafı ise çocuklarımızın ve bu okulumuzun başarısı sebebiyle yine haksız bir şekilde yetersiz bulunarak bu okuldaki görevinden alınan eski okul müdürü de ödüllendirilmiştir. Bu okulumuzda yapılan törende konuşma yapan Bozüyük Belediye Başkanı Sayın Fatih BAKICI, Genel Başkanımızın yapmış olduğu açıklamaya cevap verme gereği duymuş. Acaba, Milli Eğitim Müdürlüğü Belediyeye bağlandı da bizim mi haberimiz olmadı. Ya da Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü kendisinin ruh ikizi mi ki, İlçe Milli Eğitim Müdürü hakkında yapılan bir açıklamaya neden Belediye Başkanı cevap verme ihtiyacı duydu, doğrusu biz sebebini anlayamadık! Hani, biz Belediye Başkanını eleştiren bir açıklama yapmış olsaydık, o zaman anlardık. Mesela; “Bozüyük Belediyesi karla mücadele konusunda sınıfta kaldı. Sürücüler hala ara sokaklarda kar sebebiyle zor anlar yaşıyor” desek veya “ Ne olacak bu kapalı Pazar yerinin durumu” deseydik, tamam cevap versin. Ya da “Bozüyük’te bir sürü insan işsiz gezerken, Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürünün kaynını neden işe aldın? Mali Hizmetler Müdürlüğünde çalıştırdığın bu arkadaşı işe alırken VİP TORPİL neden yaptın?” deseydik. Tamam, cevap ver, anlarız. Doğrusu bu uygulamanı da nasıl savunacağını merak ederdik. Ayrıca; ne zamandan beri, belediye başkanları öğrencilerin karşısında, karne dağıtım töreninde propaganda yapar hale geldi. Doğrusu bunu da merak ediyoruz. Bizi aydınlatır mısınız?

 

 

 

 

 

 

Değerli Basın Mensupları… Sayın Belediye Başkanı yapmış olduğu açıklamada; “Malum sendika tarafından okulların eğitim öğretim dönemine başladığı günden itibaren yapılan destek ve eğitimdeki başarı görmezlikten geliniyor ve ufak ayrıntılara takıntı yapılıyor. Öncelikli olarak eğitime yapılan desteğin ve başarının tebrik edilmesi lazım. Sadece açık gözetilerek sendikacılık yapılmaz” demiş. Sayın başkana buradan sizler aracılığıyla cevap vermek istiyorum. Sayın Başkan, öncelikle okul müdürlerinin, müdür başyardımcılarının, müdür yardımcılarının hak ve hukuk tanımadan görevden uzaklaştırılmaları ufak ayrıntı değildir. Okullarda başarı istiyorsanız, öncelikli olarak sendikasına, siyasi düşüncesine bakmadan bir ekip ruhuyla çalışmak zorundasınız. Ben yaptım, oldu zihniyetiyle başarıyı sağlayamazsınız. İnsanları korkutarak, sindirilerek başarıyı yakalayamazsınız. 2014-2015 eğitim öğretim yılında bazı okullarımızın bahçesine sentetik saha yapmanız ve birçok okula da eğitim materyali almanız sebebiyle, hiçbir mecburiyetimiz olmamasına rağmen bizzat ben ve İlçe Temsilcim makamınıza gelerek size teşekkür etmiştik. Çektirdiğimiz fotoğrafı da aynı gün facebook sayfama koyarak sizin reklamınızı da yapmıştım. Sanırım sizde unutkanlık başlamış. Bu ziyaretimizi yok sayarak sırf ruh ikizinize destek olacağım derken kendinizi komik duruma düşürmüşsünüz. Ayrıca, sendikacılığın nasıl yapılacağını sizden öğrenecek değiliz. 2013 yılı Ekim – Kasım aylarında meydana gelen temizlik görevlileri konusunu da oldukça değiştirerek anlatmışsın. O günün şahitleri hiçte sizin gibi anlatmıyorlar.

 

Değerli basın mensupları… Son olarak, benim sayın belediye başkanına tavsiyem şudur. Sayın Başkan, siz belediye başkanı olarak okullarımıza yapmış olduğunuz desteğe devam edin. Biz, size yine teşekkür ederiz. Ancak, sizi ilgilendirmeyen konularda da dolduruluşa gelerek başkalarının yerine açıklama yapmayın. Zor durumda kalabilirsiniz. Etrafınızda sendikacıyım diye dolaşan yalakalardan da uzak durun. Onlar, kendi menfaatleri için size yanlış şeyler yaptırabilirler. Sonra demedi demeyin. Kamuoyuna ve sayın başkana saygıyla duyurulur.

 

Ömer YEL

Şube Başkanı

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.