DOLAR
32,3154
EURO
35,1147
ALTIN
2.292,51
BIST
9.065,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Türk doktorun 1000 ameliyatı ünlü bilim dergisine konu oldu

Türk doktorun 1000 ameliyatı ünlü bilim dergisine konu oldu

Türk doktorun başarısı ünlü bilim dergisinde

Ünlü Obezite ve Metabolik Cerrah Prof. Dr. Halil Coşkun’un obezite ameliyatlarında uyguladığı yöntemler, dünyanın sayılı akademik dergilerinden Surgical Endoscopy’ye konu oldu.

Derginin Eylül sayısında sekiz sayfa yayımlanan bilimsel makalede, Prof. Dr. Halil Coşkun’un 586’sı kadın bin hasta üzerinde uyguladığı özel tekniklere yer verildi.

Yaptığı ameliyatlarla uluslararası bir başarıya imza atan Prof. Dr. Halil Coşkun’un uygulamış olduğu teknikler bilim dünyasında da büyük bir başarı ile kabul gördü.

TÜP MİDE AMELİYATINDA ULUSLARARASI BAŞARI

Prof. Dr. Coşkun, tüp mide ameliyatlarında fibrin (doku) yapıştırıcı kullanımının klinik bulgularını ortaya koymayı amaçladığı bilimsel çalışması hakkında şu bilgileri verdi:

“Vücut kitle indeksinin 40’ın üzerine çıktığı morbid obez hastalarda Laparoskopik Sleeve Gastrektomi (Tüp Mide Ameliyatı) sonrası endişe duyulan ve korkulan komplikasyonlar stapler (kesi) hattında olan kaçaklar ve kanamalardır. Bu çalışmanın amacı; standart olarak yapılan tüp mide ameliyatında fibrin (doku) yapıştırıcı kullanımının klinik bulgularını ortaya koymaktı.

Fibrin (doku) yapıştırıcı kullanılarak yapılan standart tüp mide ameliyatı geçirmiş morbid obez hastalar çalışmaya dahil edildi. Ortalama yaşı 42.6 olan toplam bin hastaya (586 kadın (%58.6)) tüp mide ameliyatı uygulandı. Tüm ameliyatlarda fibrin (doku) yapıştırıcı kullanıldı. Ortalama ameliyat süresi 72 dakika ve ortalama hastanede yatış süresi 3.2 gün idi. Sadece 3 hastada (%0.3) kanama görüldü. Kaçak ve darlık hiçbir hastada gözlenmedi. Hastaneye tekrar başvuru oranı yüzde 0.5’te kaldı. Ölüm olayı hiç gerçekleşmedi.

Bu retrospektif çalışma bariatrik cerrahların tüp mide ameliyatında ameliyat sonrası komplikasyonları azaltmak için standart ameliyat tekniği uygulamaları gerektiğini göstermektedir. Fibrin (doku) yapıştırıcı stapler (kesi) hattını güçlendirmek için güvenilir ve yararlı bir araçtır ve tüp mide ameliyatlarında kanama ve kaçak riskini azaltmaktadır.”

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.