DOLAR
32,5629
EURO
34,7123
ALTIN
2.410,49
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
31°C
Bilecik
31°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
28°C

Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı Doktora Programı Açıldı

Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı Doktora Programı Açıldı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) doktora programlarına bir yenisi eklendi. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) BŞEÜ Sosyal Bilimler Enstitüsünde Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı Doktora Programı’nın açılmasını onayladı. Toplam 9 ana bilim dalında 695 öğrenciyle devam eden 14 yüksek lisans ve 25 öğrenciyle devam eden 4 doktora programıyla eğitim çalışmalarını sürdüren BŞEÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü, alınan bu kararla birlikte Bilecik ve ülkemiz için daha güçlü kadroların yetişmesi yolunda önemli bir adım daha atmış oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan BŞEÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Oktay Selim Karaca, Tarih, Coğrafya, İktisat ve İşletme ana bilim dallarındaki doktora programlarına ilaveten Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı’nda da doktora programının açılmış olmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Karaca açıklamasında; “Üniversitemiz, Bilecik ve ülkemiz için daha güçlü kadroların yetişmesi yolunda önemli bir adım olmuştur. 2017-2018 eğitim-öğretim yılında bu yeni doktora programına da öğrenci kabul edilmeye başlanacaktır. Böylece daha fazla sayıda öğrencimize doktora eğitimi imkânı sunabilecek olmaktan dolayı ülkemiz ve milletimiz adına mutluyuz. Hedefimiz, enstitümüz bünyesinde lisansüstü eğitim-öğretim veren ana bilim dallarının tamamının akademik öğretimin en son merhalesi olan doktora programlarını açmalarıdır. Bu vesileyle, Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı doktora programımızın vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını diliyor, bu programın açılmasında emeği geçen başta Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı’nın bütün öğretim elemanları ve asistanlarına, Enstitümüz personeline teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.