DOLAR
32,5541
EURO
34,7341
ALTIN
2.491,66
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
24°C

TURİZM ACENTELERİ KEŞİF İÇİN BİLECİK’E GELİYOR

TURİZM ACENTELERİ KEŞİF İÇİN BİLECİK’E GELİYOR

Osmanlı Devleti’nin kuruluş toprakları olması hasebiyle zengin tarihi, yöresine has gelenek ve görenekleri, Türkiye ölçeğinde yüzde 53 oranındaki yeşilliği ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Bilecik, son zamanlarda Turizm Acentaları ile yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği bir il haline geldi.

Diğer yandan dört bölgede toprağı bulunması, ekolojik yapısı ile tanınması ve organik tarıma elverişli arazilere sahip olmasıyla bilinen Bilecik aynı zamanda işsizlik oranlarının en az olduğu iller arasında bulunuyor ve sahip olduğu 6 büyük Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde büyük ve marka firmaları barındıran bir şehir.

Son yıllarda Gerek Kalkınma Ajanslarının, gerek Kurum ve Kuruluşlar ile Sivil Toplum Örgütlerinin Bilecik’teki saklı hazineyi ortaya çıkarma gayretinin yanı sıra Turizm Kalkınma Planıyla da adeta küllerinden yeniden doğuyor.

TURİZM İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALAR MEYVESİNİ VERDİ

T.C. Kalkınma Bakanlığı, Bilecik Belediyeler Birliği, Bilecik Belediyesi ve BEBKA (Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı) ile ortaklaşa hazırlanan Turizm Projeleri ve Fizibiliteleri kapsamında Bilecik’in mevcut Turizm kaynakları ortaya çıkarıldı ve meyveleri toplanmaya başlanıldı.

Sadece bu yıl ‘’Bilecik Turizm Destinasyonu Oluyor’’ projesi kapsamında; Eko Turizm Köyü seçilen Kınık Köyüne, yerli-yabancı toplamda 2 bine yakın kayıtlı turist ziyaret edildiği tespit edildi.

Gerçekleştirilen etkinlik kapsamında çömlekçiliğin merkezi olarak kabul edilen ve organik ve doğal köy yaşantısının en zirve noktasında yaşandığı Kınık Köyü’ndeki ziyaretçilerin %97’si bu gezi turundan memnun kaldıklarını ve tekrar gelmek istedikleri raporlandığı bilinmektedir.

Ayrıca proje kapsamında hazırlanan paket turlara (Harman Kaya Kanyonu’nda Canyonning, Osmaneli’nde Rafting, Trekking, Atv motorlar ile gezi turları, Tarihi Konaklar, av turizmi, mantar toplama, inanç turizmi vb.) gibi birçok paket turu ziyaretçilerin hizmetine sunuluyor.

BEBKA’DAN BİLECİK INFO GEZİ PROGRAMI

Bu kapsamda oluşan turizm potansiyelini yerinde görmek, incelemek ve programlarına alarak paket turları oluşturmak adına BEBKA (Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı ) ve Bilecik Belediyesi ortaklaşa Bilecik Info Gezi Programı hazırlandı.

6-7 Aralık 2014 tarihlerinde TURSAB ( Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği)’ne bağlı Turizm ve Hava Yolları Acentelerinden oluşan 50 kişilik heyet; hem gezi hem de araştırman ve bilgilenme adına Bilecik’te olacak.

İlk ayağı Bilecik Pelitözü Gölpark’ta kahvaltı ile başlayacak olan info gezide Bilecik Belediye Başkanı Selim YAĞCI, Bilecik’in Kültür ve Turizm çalışmaları ve projeleri hakkında detaylı bilgilendirme sunumu gerçekleştirecek.

Ardından Osmanlı’nın Manevi Kurucusu Şeyh Edebali Türbesini ziyaret edecek heyet, Bilecik Belediye Sarayı ve Saat Kulesini gezecek.

Heyet aynı gün Osmaneli’ye geçecek, Burada Tarihi Osmaneli Evleri, Rüstem Paşa Camii ve Hagios Gorgios Kilisesi ziyareti ile Sakarya Nehri kenarında gezinti yapacak.

Ayrıca Söğüt’e geçecek olan heyet, Ertuğrul Gazi Türbesi, Hamidiye Külliyesi, Çelebi Mehmet Paşa Camii ve diğer tarihi yerleri ziyaret edecek.

2. gün Kınık köyüne hareket edecek olan heyet; Geleneksel Halk Oyunu Karşılamasıyla, Leziz Köy Kahvaltısı ile başlayacak. Gezi heyetine daha sonra, çömlek yapımı uygulamalı olarak anlatılacak. Çömlek atölyeleri gezisi, çömlek yapım etkinliği, Küçük Elmalı Göleti gezisi, Doğa Yürüyüşü ve Fotoğraf Çekimi ise gezi programında yer alacak.

Bilecik ilçesi Bozüyük’te de özellikle yakın tarihimizde önemli yeri olan muharebelerin geçtiği yerlerde incelemelerde bulunacak olan heyet, Bozüyük’te bulunan İnönü Şehitliği ile Metristepe Zafer Anıtı Ziyaretini gerçekleştirecek.

OSMAELİ KONAKLAR _MG_7604

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.