DOLAR
32,5430
EURO
34,8241
ALTIN
2.427,19
BIST
9.710,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C

TÜGVA TEKNOLOJİ TAKIMINDAN NASA’YA GİDEN EN GENÇ YARIŞMACI

TÜGVA TEKNOLOJİ TAKIMINDAN NASA’YA GİDEN EN GENÇ YARIŞMACI

TÜGVA Teknoloji Takımı öğrencilerimizden Yağız Efe Karadayı; İEEE Koç Üniversitesi’nin düzenlediği ve dünyada aynı anda yapılan NASA Space App Challenge yarışmasında üniversite statüsünde birinci olan tek ortaokul öğrencisi oldu.

Koç Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde son sınıf öğrencisi olan takım arkadaşı Ahmet Serdar Kırıcı ile yaptıkları proje; ülkemizi temsilen 4 Mayıs 2017 tarihinde NASA’ya gönderildi.

Yarışmaya kendisi başvuran altıncı sınıf öğrencisi Yağız Efe Karadayı’nın “Migration of Wood Storks” adı ile Türkiye’de People’s Choices kategorisinde birinci olması herkes tarafından takdir topladı. Projede hedeflenen konu; kıtalararası göç eden kuşların bu göç sırasında sürdürdükleri yaşamsal fonksiyonlarını bir datada toplayan mobil bir yazılım ve bu yazılımı NASA ve diğer kuruluşlarda kullanılması idi.

Üniversite öğrencilerinin yanı sıra yarışmayı takip eden General Elektric, IBM ve Microsoft yöneticileri de Yağız Efe Karadayı’nın daha ortaokul çağında kodlama yapabiliyor olmasını ve yaptıkları projenin, NASA’nın 200 milyon dolarlık projesine büyük katkı sağlamasını yürekten tebrik etti. Proje tüm jürinin takdirini topladı. Yakın zamanda Okan Üniversitesi’nde Mekatronik Özel Ödülü kazanan liseli öğrencilerimiz ve Nasa Space App Challenge yarışmasından birinci olan ortaokul çağındaki öğrencilerimiz Yağız Efe Karadayı; daha önce Türkiye Gençlik Vakfı ve Başakşehir Belediyesi ile düzenlenen kapsamlı bir Robotik Eğitim almışlardı.

TÜGVA İstanbul tarafından düzenlenen müfredatlı Robotik Eğitim Kursu’nda kodlama, dream, stem, premium ve arduino eğitimlerini aldılar. Eğitim süresince öğrencilerimiz, günlük yaşamımızda hayatımızın bir parçası olan robotları yakından tanıyarak, kimisiyle bir hastanın umudunu, kimisiyle en ağır işlerin ustasını tasarlayabilmenin heyecanını yaşadı.

Nasa’ya Türkiye ‘den giden en genç yarışmacı

Ülkemizde ve dünyada aynı zaman diliminde başlayan, Nasa Space Apps Challenge yarışması bu yıl Koç Üniversitesi öncülüğünde gerçekleşti. 29-30 Nisan arası yaklaşık 30 saat kesintisiz süren challenge ülkemizdeki 20 çeşitli üniversitelerden katılan yarışmacilarla heyecan dolu 2 gün yaşandı.

Aynı kategoride Nasa Global’de yarışmaya hak kazanan Tügva Teknoloji Takımı’nda eğitim alarak ülkemizi temsil edecek olan Yağız Efe Karadayı ‘ya başarılar dileriz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.