DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
28°C

TİYATRO FESTİVALİ KAPSAMINDA KIBRISLI EKİP SAHNE ALDI

TİYATRO FESTİVALİ KAPSAMINDA KIBRISLI EKİP SAHNE ALDI

Bilecik Belediyesi tarafından bu yıl 12. ‘si gerçekleştirilen Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali kapsamında sahne alan ”Nor Betmez” oyunu tiyatroseverlerle buluştu.

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde sahne alan oyunda; Kıbrıs kültürünün dünürcülük, kına, düğün gibi gelenekleri irdelendi ve kız kaçırma, define arama, dolandırıcılık ve hırsızlık hikayeleri anlatıldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Beyarmudu Belediyesi Güney Mesarya Halk Tiyatrosu tarafından sahne alan oyunun sonunda yaptığı konuşmada; Bilecik’te Yavru Vatan Kıbrıs’tan bir ekibi ağırladıkları için duydukları memnuniyeti belirtti.

Beyarmudu Belediyesi Güney Mesarya Halk Tiyatrosu oyuncularını sergilemiş oldukları oyun için tebrik eden Belediye Başkanı Selim Yağcı; ”Bilecik’te farklı ve güzel bir oyun ile daha buluştuk. Ben bu anlamda bizlere bu güzelliği yaşatan sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Oyuncularımız amatör ruhla profesyonelliği bir arada yansıttılar. Beyarmudu Belediye Başkanımız İlker Edip Beye de çok teşekkür ediyorum. İnşallah Bilecik ve Beyarmudu şehirleri olarak kardeşane ilişkilerimiz devam eder” ifadelerini kullandı.

Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip ise Osmanlı Devletinin kurulduğu topraklar olan Bilecik’te oldukları için büyük mutluluk yaşadıklarını belirterek, ”Bizleri en güzel şekilde ağırlayan Belediye Başkanımız ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Buradaki kardeşlerimizle bir arada olmaktan dolayı ayrıca mutlu olduk. İnşallah bu güzel ilişkilerimiz her iki şehir olarak devam eder” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya Kıbrıs’a ait güzel hediyeler taktim eden Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip’e, Belediye Başkanı Selim Yağcı da Osmanlı Armalı tabak hediye etti.

Belediye Başkanı Selim Yağcı ayrıca Güney Mesarya Halk Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Tiyatro Sanatçısı İzel Seylani’ye Tiyatro ödülü taktim ederek, fotoğraf çektirdi.

Güney Mesarya Halk Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Tiyatro Sanatçısı İzel Seylani ise Bilecik’te ağırlandıkları için duydukları memnuniyeti belirterek, Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.