DOLAR
32,3433
EURO
35,1097
ALTIN
2.308,93
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

TIRNAK MANTARINDAN LAZER TEDAVİSİYLE KURTULABİLİRSİNİZ

TIRNAK MANTARINDAN LAZER TEDAVİSİYLE KURTULABİLİRSİNİZ

Toplumda oldukça yaygın görülen bir sağlık sorunu olan tırnak mantarlarının oluşmasında ve yayılmasında çevresel faktörler önemli rol oynuyor. Tırnak mantarı tedavi edilmezse, estetik problemlerin yanı sıra enfeksiyonlara da neden olabiliyor.Lazer tedavisi, rahatsızlığın iyileştirilmesinde en etkili yöntemlerden biri olarak ön plana çıkıyor. Memorial Ankara Hastanesi Dermatoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Emel Erdal Çalıkoğlu, lazerle tırnak mantarı tedavisi hakkında bilgi verdi.

Ağrıya ve kokuya neden oluyor

Tırnakta renk ve şekil bozukluklarıyla kendini belli eden tırnak mantarı, bulaşıcılığı nedeniyle toplumda hızla yayılır. Daha çok yetişkinlerde görülen bu sağlık sorunu, ağrı ve kokuya neden olarak kişinin yaşam kalitesini azaltmaktadır. Kalp, şeker ve böbrek yetmezliği gibi kronik hastalıkları olan kişiler tırnak mantarına karşı daha dikkatli olmalıdır. Rahatsızlığın ortaya çıkmasındaki başlıca sebepler şu şekilde sıralanabilir:

  • Ortak terlik ve ayakkabı kullanımı
  • Hijyen kurallarına uyulmaması
  • Spor merkezleri ve havuz gibi ortak kullanım alanlarında yere ayakkabısız veya terliksiz basılması
  • Mantar enfeksiyonlarının oluşması kolaylaştıran nemli ortamlar
  • El ve ayakların yıkandıktan sonra iyice kurulanmaması

İlaç tedavisi karaciğer fonksiyonlarını bozabilir

Tırnak mantarı tedavisinin etkili bir şekilde yapılabilmesi için ağızdan alınan mantar haplarının üç ay süre ile kullanılması gerekir. Bu haplar karaciğerden atıldığı için, ilaç kullanımı sırasında karaciğer fonksiyon testleri çok dikkatli bir şekilde takip edilmelidir. Karaciğer fonksiyonları bozuk olan hastalarda ağızdan mantar tedavisi yapılması sakıncalıdır. Bu nedenle son yıllarda ağızdan mantar hapı kullanılmadan lazerle tırnak mantarı tedavisi yapılması ön plana çıkmaktadır.

Kısa sürede gündelik hayata dönüş sağlıyor

Lazerle tırnak mantarı tedavisi, kısa dalga boylu “Nd-Yag” olarak adlandırılan özel bir lazer ışığı kullanılarak yapılmaktadır. Bu tedavide hedef tüm tırnakların 39-42 derece olana kadar ısıtılmasıdır. Herhangi bir ağrı kesici ya da anestezi kullanılmadan yapılan işlem yaklaşık 15 dakika sürmektedir. Tedavi tırnağın dibinde temiz tırnak çıkması görülene kadar devam ettirilmektedir. Genellikle ayda bir kez yapılan beş seanslık tedavi yeterli olmaktadır. Hastalar, uygulama sonrasında aynı gün iş ve sosyal yaşamlarına dönebilirler.

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.