DOLAR
32,3192
EURO
35,0609
ALTIN
2.309,09
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Tarsim Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Tarım Sigortaları Bilgilendirme Toplantısı 20 Ekim 2014 Pazartesi Günü Saat 14:00’da Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlendi.

 

Düzenlenen Bilgilendirme Toplantısına Vali Yardımcısı Halil İbrahim ACIR, TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ramazan KADAK,  Şeyh Edebali Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı İlhan DORAN, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun YILDIZ, Tarsim Bursa Bölge Müdürü H. Ali TAŞDEMİR, TARSİM Bursa Bölge Müdür Yrd. H. Hüseyin YILMAZ, Bilecik Ziraat Odası Başkanı Ahmet SEVİNEN, İl Müdürlüğü personeli, merkeze bağlı köy muhtarları, Ziraat Odası, birlikler ve kooperatif başkanları ile ilimiz çiftçileri katıldı.

 

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ramazan KADAK tarafından TARSİM hakkında yaptığı sunumunda; ülkelerin istihdam ve kalkınması için tarımın önemli, ekonomik ve stratejik bir sektör olduğunu, doğa şartlarına bağlı üretim yapılan sektör olması sebebiyle hassas ve risklere açık bir sektör olduğunu belirtti.

 

Devlet destekli tarım sigortaları sistemi çerçevesinde, ülke genelinde sistemin başlangıcından bugüne kadar 4,4 milyon adedin üzerinde poliçe düzenlediğini bildiren KADAK, “1.5 milyar lira üzerinde hasar ödemesi yapıldı. Yaklaşık 72 milyon dekar alan ve 3 milyon üzerinde büyükbaş ve küçükbaş hayvan sigortalandı. Bu sene sigorta kapsamına arıcılığı da aldık. Tarsim Bursa Bölge Müdürlüğüne bağlı Bilecik‘te 2014 yılında ağırlıklı olarak şerbetçi otu ürünü olmak üzere meyvelerde ve sebzelerde, dolu ve don hasarları olduğuna dikkat çekilerek, 1 milyon liranın üzerinde hasar tespit ödemesi yapıldı ve 500 bin lira civarında daha ödeme yapılarak, üreticilerin mağduriyetleri giderilecek” dedi.

KADAK, Tarsim sisteminin işleyişi ve sistem çerçevesinde 8 yıllık süreçte elde edilen veriler ile kapsamdaki ürünler ve riskler hakkında bilgi verdiği, sunumun ardından, 2013 yılında doğal riskler sebebiyle, sigortalı bitkisel ürünlerinin ve hayvanlarının hasar görmesi sonucu ödemelerini almış üreticilere sembolik çekleri verildi.

İl Müdürümüz YILDIZ konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “İlimiz tarımında sürekli sel, don, dolu ile karşılaşıldığından, çiftçilerimizin  %50’si devlet tarafından karşılanan TARSİMi yaptırmaları, bu gibi afetlerle maruz kalındığında mağduriyetlerinin giderilmesi açısından önemlidir” dedi.​

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.