DOLAR
32,3715
EURO
35,0331
ALTIN
2.324,05
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Tarımsal Üretim Kayıt Altına Alınıyor

Bakanlığımızca ülke genelindeki tüm tarımsal işletmelerin üretim bilgilerinin kayıt altına alınarak işletme bilgilerinin tamlığının ve güncellenmesinin sağlanması, daha iyi üretim planlaması yapılabilmesi amacıyla hazırlanan Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi (TÜKAS) çalışmaları kapsamında İlimizde görev yapan 38 Targel Personeline tablet dağıtımı yapıldı.

 

Tablet dağıtım toplantısında İl Müdürümüz Hacı Dursun YILDIZ, TÜKAS sayesinde çiftçilerden birebir bilgiler alınarak Targel personelince tabletlere girileceğini ve bu bilgilerin bakanlığımızın veri ağında toplanıp güncel ve sağlam verilerin elde edilerek daha doğru üretim planlaması gerçekleştirilebileceğini söyledi. Yapılacak çalışmalar hakkında  bilgi veren YILDIZ, çiftçinin karşısında bilgimiz ve giyimimizle hazır olmalıyız ki çiftçinin bize karşı saygınlığı ve alacağımız bilgi de bu denli sağlıklı olacağını ifade etti. Ayrıca TÜKAS sistemini çiftçimize doğru bir şekilde aktarılmasını, bu çalışmayla çiftçiden vergi alınmayacağını, bu rakamlar tarımsal mülkiyetin değil tarımsal üretimin kayıt sistemi olduğunu amacımızın da tarımsal üretim alanlarını tespit etmek olduğunu belirtti.

 

Çalışma süresinin kısa olması nedeniyle zorunlu haller dışında izinlerin 30 Ağustostan sonrasına erteleneceğini söyleyen YILDIZ, sürenin kısıtlı olması dolayısıyla zamanımızı verimli bir şekilde kullanılmasını ve yapılacak işin en iyisi olmasına özen gösterilmesini istedi. Bu konuda personeline güvendiğini, personelin her bir bireyin Tarım ailesinin bir ferdi olduğunu ve herkesin üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getireceğine itimadı tam olduğunu söyledi. Bu çalışmanın başarısı sadece bir kişinin değil herkesin gayretiyle olacağını, ben değil biz anlayışıyla hareket etmemizi vurguladı.

 

Hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulunarak dağıtılan tabletlerde 77 milyon insanımızın hakkı olduğunu o yüzden kendi malımızdan daha iyi korumamız gerektiğini belirterek Targel personeline çalışmalarında başarı ve kolaylıklar diledi.​

IMG_1786 IMG_1791 IMG_1798 IMG_1808 IMG_1812

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.