DOLAR
32,5767
EURO
35,0077
ALTIN
2.426,74
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C

Tarım Bilimleri tarafından elverişli hale getirilen araziye fidan dikimi yapıldı.

Tarım Bilimleri Fakültesi tarafından elverişli hale getirilen araziye fidan dikimi yapıldı.  Bugün sabah saatlerinde Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Tarım Bilimleri Fakültesi öğrencileri fidan dikimi gerçekleştirdi. Tarım Bilimleri Fakültesi öğrencileri 12 dönümlük arazide teorik bilgilerini uygulamaya dökerek 270 adet Ayvalık ve Gemlik zeytin fidanı dikti. Tarım Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Doran, fidanların dikildiği alanda daha evvel  hastalıklı meyve ağaçlarının bulunduğunu, bu alanın Şeyh Edebali Üniversitesine geçmesinin ardından temizlenerek tarıma elverişli bir hale getirildiğini belirtti.

Araziye Ayvalık ve Gemlik zeytin türlerinin bir araya özellikle diktiklerini ifade eden Doran şunları söyledi, ” Ayvalık çeşidi yağlık çeşittir. Gemlik çeşidi ise sofralık çeşittir. Bunun ikisinin bir arada dikilme sebebi Ayvalık zeytininin, Gemlik Zeytinini tozlayıcısı olmasıdır. Bu nedenden dolayı her iki fidanımızdanda getirdik, bu fidanların dikimini öğrencilerimizle beraber gerçekleştiriyoruz. Biz buna önem veriyoruz, öğrencilerimiz teoriğin yanı sıra pratik ve uygulamalara da katılıp bu faaliyetleri öğrenmesi gerekiyor. Dolayısıyla bugün öğrencilerimizi de getirdik şu anda fidan dikimi gerçekleştiriyorlar”

fidan1 fidan2

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.