DOLAR
32,5998
EURO
34,8045
ALTIN
2.495,11
BIST
9.480,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

TABİAT PARKI OLARAK İLAN EDİLDİ

KINIK ŞELALESİ, TABİAT PARKI OLARAK İLAN EDİLDİ

Bilecik Valiliği ziyareti, DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma ve Açılış Merasimi ile Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtım Merasimi ve esnaf ziyareti için  Bilecik’e gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, valilik ziyaretinde bir sürpriz yaparak ülkemizin 240. tabiat parkı olan Kınık Şelalesi Tabiat Parkı’nı ilan etmişti.

Bilecik Şube Müdürü Nezir Ayhan, yayınladığı açıklamada Kınık Şelalesi’nin resmen tabiat parkı olduğunu ‘Tabiat Parkı’ ilan edildiğini kaydetti.

 

Ayhan açıklamasında şu ifadeler yer verdi:

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, ülkemizin doğal, kültürel ve rekreasyonel kaynak değerlerine sahip yörelerini, 2873 Sayılı Milli Parklar Kanunu’na göre milli park, tabiat parkı, tabiatı koruma alanı ve tabiat anıtı olarak ayırıp koruma altına almaktadır. Bu minvalde, ülkemizin ulusal düzeyde öneme sahip müstesna köşelerinin korunarak sürdürülebilirliğinin sağlanması, bu sahalarımıza olan farklı kullanım taleplerinin kontrollü ve planlı bir şekilde karşılanabilmesi ve buraların koruma-kullanma dengesi gözetilerek gelecek kuşaklara milli bir miras olarak bırakılması hedeflenmektedir. Bu hedefe ulaşmak maksadı ile statü verilen sahalar tabii kaynak değerleri gözetilerek planlanmakta, halkımızın giderek artan tabii rekreasyon alanlarına olan ihtiyacının karşılanması ve tabiat bilincinin artırılması için gerekli düzenlemeler hayata geçirilmektedir

İlimizMerkez ilçesi, Kınık köyü sınırlarında yer alan 1111 dekar büyüklüğündeki sahanın Bakanlığımız 2. Bölge Müdürlüğünce etüdü yapılmış ve taşıdığı tabii, kültürel kaynak değerleri ve rekreasyon potansiyeli sebebiyle 2873Sayılı Milli Parklar Kanunu’nun 2. maddesinde yer alan tabiat parkı statüsüne uygun olduğu tespit edilmiştir. Bu sebeple saha 2873 Sayılı Milli Parklar Kanununun 3. maddesi ve 645 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 8. maddesinin (ğ) bendi gereği,Bakanlık Makamının 04.06.2018 tarih ve 1117 sayılı Olur’ları ile “Kınık Şelalesi Tabiat Parkı” olarak ilan edilmiştir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.