DOLAR
32,3228
EURO
35,0703
ALTIN
2.306,75
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Suriyeli Sığınmacılara Büyük Destek

İstanbul Aydın Üniversitesi’nden Suriyeli Sığınmacılara Büyük Destek

İstanbul Aydın Üniversitesi, Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı (AKEV), UNESCO Kürsüsü, İstanbul Valiliği ve İl Göç İdaresi Müdürlüğü iş birliği ile Suriyeli sığınmacılara dil öğretme ve meslek edindirme eğitimleri başlıyor.

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ), Anadolu Eğitim Vakfı (AKEV), UNESCO Kürsüsü, İstanbul Valiliği ve İl Göç İdaresi Müdürlüğü iş birliği ile başta kadınlar olmak üzere Suriyeli sığınmacılar için meslek edindirme projesi başlatıldı. Proje kapsamında İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim görevlileri gönüllü olarak mesleki eğitimler verecek.

Türkçe öğretimi, saç bakım ve makyaj kursları ile bilgisayar seviyesi yeterli düzeyde olan kişilere grafik tasarım eğitimleri düzenlenecek. Yaklaşık 6 ila 16 hafta arası sürecek olan eğitimlerde İstanbul Aydın Üniversitesi’nin sınıf, laboratuvar, eğitim materyalleri ve altyapısı kullanılacak.

Projede eğitim alacak olan Suriyeliler, İstanbul Valiliği ve İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından yapılacak mülakatlar sonucu seçilerek İstanbul Aydın Üniversitesi’ne yönlendirilecek. Bu eğitimlerde yer almak isteyen kişiler başvurularını İl Göç İdaresi Müdürlüğü üzerinden ücretsiz olarak yapabilecek.

Eğitimleri başarıyla tamamlayan kişiler, eğitim sertifikası almaya hak kazanmalarının yanı sıra üniversite bünyesinde staj imkanına da sahip olacak.

Projeyle Türkiye’de sığınmacı olarak bulunan Suriyelilerin eğitim düzeylerini arttırmak, kendilerine mesleki beceri kazandırılması amaçlanıyor. Böylelikle sokaklarda yardım isteyerek geçimlerini sağlamaya çalışan Suriyelilerin iş bulma süreçlerinin de kolaylaşması hedefleniyor.

“SURİYELİ KADINLAR DA AİLE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYABİLSİNLER”

İAÜ Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın “Suriyelileri Topluma Kazandırma” projesini şu sözlerle anlattı:

“Kendi fiziki, öğretmen ve teknolojik imkanlarımızla ‘Mültecilerin Topluma Kazandırılması’ projesini hayata geçiriyoruz. Bu proje ile UNESCO kürsüsü, Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı (AKEV), İstanbul Valiliği ve İl Göç İdaresi Müdürlüğü iş birliğinde çalışıyoruz. Kadınlar meslek edinme eğitimleri alsınlar ve o meslekleri sayesinde aile ekonomisine katkı sağlayabilsinler dedik. Ayrıca üniversite heyeti olarak yüz, saç ve ayak bakımı konusunda kuaförlerde yetişmiş, sertifikalı insanların olmadığına kanaat getirdik. Bu bölüme 50 öğrenci aldık ve eğitim veriyoruz. Türkçe Eğitim Merkezi’nde ise 100 Suriyeli sığınmacı kadına Türkçe okuma-yazma öğretilecek. Bir başka grup ise grafik tasarımı eğitimi alacak. Bu gruptakilerin lise mezunu ve bilgisayar kullanmayı az da olsa bilen insanlardan olmasını isteyeceğiz. İlk eğitim gruplarını mezun ettikten sonra yeni gruplar eğitime alınacak. Böylelikle sığınmacıların eğitimi konusunda seferberlik başlatmış olacağız. Zaman içinde diğer kurumların da işin içine girmesiyle binlerce sığınmacı eğitim almış olacak.“

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.