DOLAR
32,3799
EURO
35,1599
ALTIN
2.323,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Suriyeli Bana Alabed: Türkiye’de barış ve huzur var

Suriyeli Bana Alabed:

Türkiye’de barış ve huzur var

Kızılay Toplum Merkezi’ndeki arkadaşlarıyla bir araya gelen Bana Alabed, Türkiye’de barış ve huzur olduğu için çok mutlu olduğunu, bir okula yazılıp Türkçeyi de öğrenmek istediğini söyledi.

Suriye’nin Halep’te yaşananları sosyal medya aracılığıyla dünyaya duyuran ve ateşkesin ardından Türkiye’ye gelen Suriyeli Bana Alabed, Altındağ’daki Kızılay Ankara Toplum Merkezi’nde Suriyeli yaşıtlarını ziyaret etti. Annesi Fatma Alabed ile merkeze giden Bana, yaşıtlarıyla vakit geçirdi ve oyun oynadı. Anne Alabed, Suriye’de ne kadar kötü şeyler yaşandığını ve bundan ne kadar sivilin etkilendiğini herkesin bildiğini anımsattı.

Kadın, çocuk herkesin savaştan çok yara aldığını dile getiren anne Alabed, birçok kişinin evini, çocuklarını, anne ve babasını kaybettiğini ifade etti. “Umuyorum ki gelecekte herkes kendi hayatına döner ve kaybettiği şeyleri geri alma fırsatını bulur” diyen Alabed, çocuklarının gerçek hayatın ne olduğunu unuttuklarını vurguladı.

Suriye’de hukuk okuduğunu ancak yaşananlardan dolayı eğitimine devam edemediğini, aynı zamanda İngilizce öğretmenliği yaptığını ifade eden Alabed, ülke güvenli olmadığı için ne okula ne hastaneye gidebildiklerini anlattı. Alabed, “Suriye’de sahip olduğumuz ne ev, ne araba, hiçbir şey şimdi yok”” diye konuştu. Türkiye’ye geldiği ve çocukları güvende yaşadığı için kendisinin de mutlu olduğunu belirten Alabed, ülkeyi ve insanları çok sevdiklerini söyledi. Türk hükümetine ve Kızılay’a teşekkür eden Alabed, Kızılay’ın Suriyelilere gerçek hayatı göstermeye çalıştığını anlattı.

Türkçe öğrenmek istiyorum

Bana Alabed de Suriye’de oynadığı parkın bombalandığını, arkadaşlarının öldüğünü, okula gidemediğini söyledi. Türkiye’de barış ve huzur olduğu için çok mutlu olduğunu, bir okula yazılıp Türkçeyi de öğrenmek istediğini dile getiren Bana, “Vatanıma geri dönmek isterim. Ben vatanımı çok seviyorum, onu terk etmeyeceğim. Biz geri dönüp evlerimizi tekrar kuracağız” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.